Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Muži v tejto krajine často trpia fraktúrou penisu: Lekár skúmal príčiny, šokujúce zistenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KERMÁNŠÁH - Mužský pohlavný orgán síce nemá kosť, ale aj tak môže dôjsť k jeho fraktúre, a to prasknutím toporivých teliesok. Mnohé štúdie mapujú výskyt tohto zranenia vo všetkých kútoch sveta, hoci k nemu nedochádza často. Istý iránsky lekár zaznamenal nárast počtu pacientov s touto diagnózou. Začal preto pátrať po príčinách, pričom odhalil šokujúce zistenia.

Fraktúra penisu je veľmi bolestivá. Toto zranenie býva sprevádzané hlasným prasknutím a následnými kŕčmi, takže často položí aj toho najsilnejšieho chlapa. Najčastejšie k nemu dochádza pri pohlavnom styku, kedy sa mužský pohlavný zafarbí na fialovo a vyzerá tak ako baklažán.  Odhaduje sa, že zasiahne jedného zo 175 000 mužov, takže ide o pomerne zriedkavý jav. 

Chlapík (40) si pri sexe zlomil vertikálne penis: V dôsledku tejto praktiky

Nelichotivou výnimkou v tomto smere je Irán. Lekár z mesta Kermánšáh zdokumentoval v období od apríla 1990 do októbra 1999 až 172 prípadov zlomenín penisu. Podľa štúdie z roku 2000 publikovanej v časopise Journal of Urology je uvedené, že iba štrnásť prípadov súviselo so sexuálnym stykom. Devätnásť prípadov podľa odborníkov zapríčinila bizarná nehoda, keď sa mužom v spánku stoporil penis a oni sa nevedomky prevrátili na brucho. Menší počet vznikol pri športe, bitke, ale aj z kurióznych dôvodov. Podľa správy bola príčinou jednej z fraktúr tehla, ktorá spadla mužovi na vzpriamený penis, ďalšiu spôsobilo neúmyselné poranenie sekáčom pri sekaní cukrového bochníka či zahryznutie osla do stoporeného penisu. 

Muži v tejto krajine
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V mnohých prípadoch je na vine sexuálna praktika

Viac ako 69 percent z celkového počtu prípadov spôsobila sexuálna praktika známa ako taghaandan. Obľúbená je v častiach Stredného východu a Strednej Ázie a muži si pri nej násilne tlačia alebo ohýbajú stoporený penis. Slovo "taghaandan" pochádza z kurdskej frázy "kliknúť", čo odkazuje na praskavý zvuk, ktorý pri fraktúre penisu počuť. V uvedenom odbornom článku sa ďalej uvádza, že muži ju praktizujú s cieľom potlačiť erekciu alebo sexuálnu túžbu. Takéto správanie je výsledkom nedostatku sexuálnej výchovy v spomínaných regiónoch. 

Fraktúra údu je veľmi ošemetná záležitosť, ale pomerne rýchlo ju dokáže vyriešiť jednoduchý chirurgický zákrok. Musí však k nemu dôjsť najneskôr do 24 hodín po úraze, v opačnom prípade sa pacienti vystavujú riziku erektilnej dysfunkcie a nadmerne zakrivenému penisu. Takže ak sa vám niečo podobné prihodí, zabudnite na hanbu a choďte čo najskôr do nemocnice, kde sa o váš "baklažán" postarajú a vrátia ho do formy.

Viac o téme: PenisFraktúraIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu