Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muži, toto vás nepoteší! Lekári odhalili, čo sa deje s penisom s pribúdajúcim vekom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN DIEGO - Dobrá správa pre všetkých mužov, ktorí považujú svoj penis za príliš veľký. Podľa odborníka sa totiž tento orgán s pribúdajúcimi rokmi zmenšuje. Taktiež sa spomaľuje produkcia testosterónu, čo môže mať vplyv na veľkosť a funkciu semenníkov. Pokiaľ tomu chcete zabrániť, nevyhýbajte sa sexu.

Rovnako ako všetko ostatné, aj vaše dolné partie prechádzajú v procese starnutia rôznymi zmenami. Napríklad v prípade penisu či semenníkov dochádza s pribúdajúcim vekom k ich zmenšovaniu. "Ak má vzpriamený penis 15 centimetrov, keď má muž 30 rokov, môže to byť 13 alebo 14 centimetrov u 60- alebo 70-ročných mužov," povedal urológ a sexuológ Irwin Goldstein z kalifornského San Diega magazínu Vice ešte v roku 2018. 

Muži, toto vás nepoteší!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Penis sa niekedy javí byť menší aj z dôvodu naberania hmotnosti, čo je u mužov počas starnutia prirodzený a častý jav. Jeho dĺžka sa však môže meniť aj v dôsledku Peyronieho choroby, čo znamená, že pohlavný úd sa po vzpriamení zakriví. Peyronieho choroba je spôsobená hromadením plakov (jazvového tkaniva) pod povrchom penisu v priebehu času. Mnohí muži si pritom ani neuvedomujú, že týmto ochorením trpia. S pribúdajúcimi rokmi sa tiež spomaľuje produkcia testosterónu, čo môže mať vplyv na veľkosť a funkciu semenníkov a penisu. Komplikácie súvisiace s vekom, ako je artérioskleróza (upchaté cievy), môžu mať vplyv na zníženie prietoku krvi do údu, takže ten tak pôsobí kratšie či menšie. 

Dôchodca (74) trpel vyše 40 rokov pikantným problémom: Môj penis zmizol, bol ako huba!

Ale podľa plastického chirurga Edwarda Zimmermana, ktorý na TikToku pôsobí ako @dickdocontiktok, existuje spôsob, ako zabrániť strate dĺžky a objemu. "Penisy sa vekom zmenšujú; presne tak, ako strácate objem v tvári a krku," vysvetlil s tým, že pohlavné orgány sa skracujú a zužujú predovšetkým mužom, ktorí počas života neboli príliš sexuálne aktívni. V zásade teda platí, že keď budete penis "používať" pravidelne, spomalíte jeho zmenšovanie. Ďalším prínosom tejto zmeny je podľa štúdie to, že zmenšovanie penisu môže znížiť riziko rakoviny prostaty.

@dickdocontiktok

Dr.Z answering the question, “What’s the average size of a pickle?” #happenis #maleenhancement #girth #length #pickle #doctok #menshealthtips

♬ original sound - Dr. Edward Zimmerman
Viac o téme: Penis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu