Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Turista natrafil na jedinečný úkaz: Snehový tunel, hoci zvyšok krajiny bojuje s horúčavami

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

NORTHUMBERLAND - Zatiaľ čo obyvatelia väčšiny Veľkej Británie zápasili nedávno s neobvykle vysokými teplotami, Paul Carr narazil počas víkendovej prechádzky na čarovné zamrznuté zákutie. Neočakávaná scenéria sa mu odkryla v pohorí Cheviot Hills na hranici medzi Anglickom a Škótskom.

Šesťdesiatdvaročný Paul zverejnil nádherné zábery zamrznutého tunela, ktorý sa mu podarilo zachytiť koncom mája počas túry v Cheviot Hills. Fotografie úkazu, ktorý pripomína prírodné iglu a tiahne sa údolím, boli zverejnené v období, keď na väčšine územia Veľkej Británie teplota vystúpila takmer na 30 stupňov Celzia. 

FOTO Turista natrafil na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Spolu s kamarátom sme išli hore a sledovali potok, ktorý stekal z vrcholu. Keď sme sa dostali na opačnú stranu, uvideli sme tento veľký snehový závej," hovorí Brit. Bol vraj horúci deň, ale na spomínanú časť nesvieti slnko, takže sneh bol stále veľmi pevný. "Až keď sme sa dostali bližšie, tak sme zistili, že ľad sa tiahne po oboch stranách potoka," pokračuje. 

FOTO Turista natrafil na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Klenba tunela bola vysoká, takže Paul mohol zapózovať priamo v jeho vnútri. Predpokladá, že ľadová vrstva odoláva počasiu aj preto, lebo v tejto oblasti ešte v apríli výdatne snežilo. "Keď som tadiaľ prechádzal, bol som si istý, že som jediný človek v Británii, ktorý v ten deň kráča po snehu. Počasie v tejto oblasti je často prekvapujúce," dodal. 

Viac o téme: Snehový tunelCheviot Hills
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu