Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Hyenizmus sestričky z covidového oddelenia: Neuveríte, čo spravila mŕtvej pacientke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BIRMINGHAM - Zdravotníčka pracujúca na covidovom oddelení sa dopustila ohavného skutku. Ukradla bankomatovú kartu mŕtvej pacientke. Za cudzie peniaze si v nemocničnom automate kúpila chrumky, sladkosti a bublinkové nápoje. Spočiatku sa odmietala priznať a tvrdila, že kartu našla na zemi.

Ayesha Basharatová si vzala kartu 83-ročnej ženy po tom, čo 24. januára skonala v nemocnici Heartlands v anglickom meste Birmingham. Lekár stanovil čas smrti na 15:06. Len o 17 minút neskôr Basharatová použila kartu zosnulej, aby si z nemocničného automatu kúpila pochutiny v celkovej hodnote šesť libier (sedem eur). Dvadsaťtriročná zdravotníčka z covidového oddelenia si ešte v ten večer kúpila ďalšiu vec v hodnote zhruba jednej libry. Na druhý deň po návrate do práce sa pokúsila o ďalšie dva nákupy. Karta už ale bola zablokovaná. O jej krádeži už v tom čase vedela polícia, ktorá ju prišla zatknúť priamo do nemocnice. 

Žena (60) zomrela na COVID-19, rodina ju dala spopolniť: O dva týždne neskôr zažili brutálny šok

Pracovníčka pôvodne tvrdila, že kartu našla na podlahe a pri platení si ju pomýlila s vlastnou bankomatovou kartou. Karty však mali úplne inú farbu. Na súde odznelo, že Basharatová porušila nemocničný protokol týkajúci sa strateného majetku pacienta. Napokon sa priznala ku krádeži a podvodu. Sudca jej udelil dva päťmesačné tresty odňatia slobody, obidve s podmienečným odkladom na osemnásť mesiacov, informovala westmidlandská polícia. 

"Išlo o nepríjemné porušenie dôvery a utrpenie pre rodinu obete. Museli sa vyrovnať so smrťou milovaného človeka kvôli covidu a okrem toho ešte museli riešiť stratenú kartu s vedomím, že ju vzal niekto, kto sa o pacientku mal starať," uviedol vyšetrovateľ Andrew Snowdon na margo nechutného prípadu krádeže. 

Viac o téme: KrádežKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu