Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Z Titanicu vraj vyhodili odkaz vo fľaši predtým, než sa potopil: Toto sa v ňom píše!

(Zdroj: SITA/AP/Facebook/UQAR - Université du Québec à Rimouski)

RIMOUSKI - V apríli uplynulo 109 rokov od potopenia Titanicu. Na verejnosť však aj naďalej prenikajú informácie o mnohých záhadných okolnostiach týkajúcich sa luxusného plavidla a jeho pasažierov. Podobne je to aj s odkazom ukrytom vo fľaši, ktorý bol podľa autorky riadkov napísaný v čase, keď sa parník plavil v Atlantiku.

Na internete sa objavil odkaz objavený v kanadskom New Brunswicku v roku 2017. Z jeho obsahu vyplýva, že ho napísala dvanásťročná Francúzka Mathilde Lefebvreová, ktorá spolu s mamou cestovala na palube Titanicu do New Yorku za svojím otcom a súrodencami. Dievča pravdepodobne hodilo fľašu so správou do vody ešte predtým, ako loď narazila do ľadovca. 

Historik vyvracia teórie o potopení Titanicu: TAKTO sa to naozaj nestalo!

"Hodím túto fľašu do oceánu uprostred Atlantiku. O pár dní by sme mali doraziť do New Yorku. Ak ju niekto nájde, povedzte to rodine Lefebvrových v Lievine," stojí v odkaze, ktorý už analyzovali odborníci z Université du Québec

Doteraz však nedokázali vysvetliť, či naozaj ide o odkaz napísaný v roku 1912 na palube slávneho parníka alebo je to všetko iba šikovný podvod. "Pleseň na fľaši a chemické zloženie skla zodpovedajú technológiám používaným pri výrobe tohto druhu fliaš na začiatku 20. storočia," uvádza člen výskumného tímu Nicolas Beaudry, čím dáva za pravdu teórii o tom, že fľaša skutočne skončila v oceáne krátko predtým, než došlo k potopeniu Titanicu. 

Viac o téme: Odkaz vo fľašiTitanic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu