Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dedinčanov ohromil gigant, ktorého chytili počas lovu: Keď uvidíte celú FOTO!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Jimmy Hugo)

HONIARA - Na sociálnej sieti sa objavila fotka z hlavného mesta Šalamúnových ostrovov, na ktorom pózuje malý chlapec, ktorý drží v rukách nadrozmernú žabu. Ide o druh, ktorý sa zrejme čoskoro stane ohrozeným. V regióne, kde bola objavená, je obľúbenou pochúťkou.

Žaba veľkosti bábätka ohromila nielen obyvateľov ostrovov, ale aj užívateľov Facebooku. Záber gigantického obojživelníka obletel svet vďaka miestnemu majiteľovi dielne na frézovanie dreva Jimmymu Hugovi. Žabu objavil počas aprílového lovu diviakov. Viacerí užívatelia tvrdia, že ide o druh Cornufer guppy, ktorý čelí úbytku populácie v dôsledku straty biotopov a znečistenia. 

Dedinčanov ohromil gigant, ktorého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Jimmy Hugo)

"Toto je najväčšia žaba na Šalamúnových ostrovoch a pravdepodobne v Melanézii," napísala jedna osoba. Jimmy si vraj spočiatku myslel, že jeho príspevok uvidí len zopár ľudí, no postupne ich bolo stále viac a viac. "Bol som veľmi prekvapený, keď som videl, ako všetci reagovali na moju fotku," vyhlásil. 

VIDEO Zákazníci v obchode zažili totálny horor: Chcela som si kúpiť drink a tam... obria jašterica!

V tejto lokalite a Papue Novej Guinei je Cornufer guppyi známa aj ako "kríkové  kura" alebo obrovská webbaba. Miestni obyvatelia ju lovia kvôli chutnému mäsu. Je vraj ešte lepšie než to kuracie. Biologička Jodi Rowleyová uviedla, že je dosť neobvyklé, aby títo jedinci narástli do takejto veľkosti, takže žaba musí byť dosť stará.

Viac o téme: Žaba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu