Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Žena (28) kúpila v supermarkete vajíčka: Neuveríte, čo sa stalo po mesiaci s jedným z nich!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PORT TALBOT - Adele Phillipsová z Walesu priznáva, že je trochu skeptická ohľadom konzumácie vajec po tom, čo sa z vajca zo supermarketu vyliahlo malé kačiatko. Spočiatku ho chcela odniesť na farmu, napokon sa ale rozhodla, že si ho nechá. Napriek tomu sa ale netají tým, že ju táto udalosť mimoriadne prekvapila.

Dvadsaťosemročná Adele videla na sociálnych sieťach príspevok o inkubácii. O pár dní neskôr sa rozhodla kúpiť balenie kačacích vajec z voľného výbehu. Vajcia udržiavala v teple celú cestu domov, potom ich na pár dní vložila do vetracej skrinky, kým dorazil inkubátor, ktorý si objednala cez internet. "Videla som niekoho, kto robí výzvu na TikToku, tak som si povedala, že to skúsim," prezradila. 

FOTO Matka kúpila balenie vajec: Nechcela veriť tomu, čo našla v každom z nich

Keď sa o mesiac neskôr vyliahlo z jedného vajíčka kačiatko, Phillipsová zostala v šoku. Spočiatku ho chcela dať na farmu, nakoniec si ho však nechala ako domáceho maznáčika. Dokonca ho nazvala Braddock Morris, skrátene ho volá Little Morris. Mladá žena priznala, že počas celého procesu jej rodina úplne nerozumela, prečo to robí. Všetci si totiž mysleli, že vajce sa skrátka uvarí. "Určite som im dokázala, že sa mýlia a všetci boli veľmi šokovaní," poznamenala Adele s tým, že vyliahnutie kačiatka ju mimoriadne dojalo. Vtedy si uvedomila, že jej Braddock Morris mohol veľmi jednoducho skončiť ako súčasť raňajok na niekoho tanieri. 

FOTO Žena (28) kúpila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vajcia boli kúpené 28. marca, kačiatko sa vyliahlo 29. apríla. Angličanka zistila, že jedno z vajíčok je plodné, keď naň posvietila a videla vo vnútri žily. Toto vajíčko následne opatrne uchovávala v inkubátore po dobu tridsiatich dní a trikrát až štyrikrát denne ho obracala, aby ho udržala v správnej teplote. Vajec sa pár dní pred prasknutím vôbec nedotýkala, pretože sa bála, že ublíži plodu. Veľa informácií našla na internete a vďaka nim vedela, čo robiť. Jej domáci miláčik má v súčasnosti jeden týždeň a jeho hniezdočkom sa stala škatuľa s tepelnou lampou. 

FOTO Žena (28) kúpila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Práve táto skúsenosť prinútila Phillipsovú zamyslieť sa nad konzumáciou vajec. "Neviem, čo si mám o konzumácii akýchkoľvek vajec myslieť," dodala s tým, že v budúcnosti plánuje kúpiť viac takýchto vajíčok, z ktorých sa môže vyliahnuť kačiatko. Okrem toho si kúpila v obchode so zvieratami ďalšie kačiatko a nazvala ho Beryl. Teraz má dve a podľa vlastných slov by ich nevymenila ani za svet a už vôbec nie za žiadnu praženicu na hrianke. 

Viac o téme: VajceKačiatko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu