Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladík sa štyrikrát oženil a trikrát rozviedol s tou istou ženou: Keď zistíte prečo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TCHAJ-PEJ - Ako ďaleko sú niektorí ľudia ochotní zájsť kvôli niekoľkým týždňom voľna, dokázal nemenovaný muž na Taiwane, ktorý sa počas 37 dní štyrikrát oženil a trikrát rozviedol s rovnakou ženou, aby dostal od zamestnávateľa platené voľno, na ktoré má zo zákona nárok. Informovala o tom miestna tlač.

Muž, ktorý pracuje ako pokladník v banke v Tchaj-peji, sa prvýkrát oženil šiesteho apríla vlani. Zamestnávateľ mu preto poskytol osem dní plateného voľna. Keď sa osemdňové medové týždne skončili, muž sa s manželkou rozviedol a nasledujúci deň si ju znovu vzal a požiadal o ďalšie platené voľno. Rovnaký postup zopakoval ešte dvakrát, čiže dovedna sa ženil štyrikrát a rozvádzal trikrát. 

Mladík sa štyrikrát oženil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Veci sa ale nevyvíjali tak, ako plánoval. Banke došlo, o čo mu ide, a namiesto 32 dní plateného voľna mu preplatila len prvých osem. Muž následne podal sťažnosť na svojho zamestnávateľa na mestskom pracovnom úrade v Tchaj-peji a obvinil banku, že nedodržala paragraf dva Zákonníka práce o práve na platené voľno. Pracovný úrad záležitosť preveril a vlani v októbri rozhodol, že zamestnávateľ skutočne porušil Zákonník práce. Banka teda dostala pokutu. Proti rozhodnutiu sa odvolala, ale pracovný úrad pred niekoľkými dňami potvrdil svoje predchádzajúce rozhodnutie, napísal denník New Talk Taiwan. Vo svojom zdôvodnení uviedol, že akokoľvek bolo mužovo počínanie neetické, zákon neporušil, no banka, naopak, sa nedržala paragrafu dva Zákonníka práce. 

VIDEO Keď uvidíte, čo spravil ženích neveste na svadbe... Ľudia sú zhrození, hneď sa s ním rozveď!

Tento bizarný prípad medzitým začal kolovať na taiwanských sociálnych sieťach, kde ľudia väčšinou píšu, že sa im nechce veriť, že v taiwanskom práve môže existovať taká medzera. Niektorí možno v tichosti uvažujú o rozvode.

Viac o téme: SvadbaRozvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu