Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Nebezpečný tvor na strome vydesil obyvateľov sídliska: Keď zistili, čo to je, nechceli veriť

Žiadne zviera, ale croissant
Žiadne zviera, ale croissant (Zdroj: Facebook/KTOZ Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami)

KRAKOV - Ochrancovia zvierat v Krakove na juhu Poľska sa museli vysporiadať s "nebezpečne vyzerajúcou beštiou", číhajúcou vo vetvách stromu priamo oproti jednému z panelových domov na tamojšom sídlisku. Na mieste ale zistili, že tajomný tvor je v skutočnosti croissant, ktorý zrejme vyhodil ktosi z vyšších poschodí domu. Kuriózna príhoda zaujala nielen miestne médiá, ale aj agentúru AFP.

"Je to hnedé, už dva dni to čupí na strome oproti domu! Ľudia radšej neotvárajú okná, pretože sa boja, aby sa to k nim nedostalo," oznámila obyvateľka sídliska pracovníkom krakovského spolku starajúceho sa o zvieratá. "Príďte a odvezte si ho!" prosila zúfalo.

Na otázku, či by mohlo ísť o nejakého chorého dravca, žena tvrdila, že tvor sa viac podobá na leguána. "Pracovníci spolku sa najprv pozreli na kalendár, aby sa uistili, že nie je prvý apríl, a rýchlo vyrazili na miesto," infomovala rozhlasová stanica RMF 24. "Kde by sa vzal leguán na krakovskom sídlisku a v takej zime? Ale roky práce ma naučili, že ľudia sú schopní sa zbaviť akéhokoľvek zvieraťa, pokiaľ s ním majú problémy, alebo ich omrzí," pripustil ochranár.

VIDEO Mladík chcel ísť na nákup: Keď zistil, čo má pod autom, až ho striaslo od hrôzy

Na mieste však s kolegami zistil, že tomuto stvoreniu nedokážu pomôcť. Tým záhadným, nehybne číhajúcim tvorom vo vetvách bolo totiž nakoniec pečivo. Spolok dúfa, že kuriózna príhoda neodradí ľudí od starostlivosti o zvieratá. Jeho pracovníci sa totiž už v minulosti museli nielen o opustené psy a mačky, ale dokonca aj o opustené rybky.

Viac o téme: PoľskoKrakovCroissant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu