Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Po silnom lejaku zaplavili ulice gigantické dážďovky: A táto bola ešte bábätko!

(Zdroj: Facebook/Australian Outback Opals)

MOUNT TAMBORINE - Muž zverejnil na sociálnej sieti video, na ktorom drží gigantickú dážďovku. Tých bolo na uliciach v Austrálii vidno mnoho; objavili sa po silných lejakoch, ktoré koncom marca zasiahli štát Queensland.

Na Facebook stránke Australian Outback Opals sa objavili videá zachytávajú obrovské dážďovky, ktoré nakrútil istý Darren Jack. Jedna sa dokonca pokúsila vliezť do jeho motelovej izby popod dvere. "Je tu jedna obria dážďovka, ktorá sa snaží podliezť dvere tak, že splošťuje svoje telo," hovorí Darren. Podľa neho chcel obrúčkavec utiecť pred premočenou pôdou a nájsť si nejaký úkryt. 

V ďalšom videu už Jack drží dážďovku na rukách, aby ukázal jej skutočnú veľkosť. Táto meria zhruba pol metra. "Niektoré jedince dorastajú do dĺžky dva až dva a pol metra, takže toto je ešte bábätko," pokračuje s tým, že nechápe, ako sa takéto tučné tvory dokážu preniknúť do pôdy. 

Mount Tamborine je jedným z mnohých miest v Queenslande, ktoré v ostatných týždňoch zasiahli silné lejaky. V niektorých lokalitách napadalo až sto milimetrov zrážok za noc. 

Viac o téme: LejakDážďovkaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu