Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Expert WHO prezradil, kedy sa (ne)skončí pandémia: Z jeho slov budete zúfalí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Armando Franca)

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) nepredpokladá, že pandémia ochorenia COVID-19 sa skončí tento rok. Za nerealistické také očakávanie označil krízový expert organizácie Michael Ryan, ktorého cituje agentúra DPA. Chytrým počínaním však podľa neho možno zamedziť hospitalizáciám a úmrtiam.

"Bolo by veľmi predčasné a nerealistické veriť tomu, že do konca roka skoncujeme s týmto vírusom," vyhlásil Ryan v noci na dnešok v Ženeve. Rozumnými opatreniami ale podľa neho môžeme zabrániť hospitalizáciám a tomu, aby sa po nákaze covidom-19 umieralo. 

Koronavírus sa stále šíri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Bernat Armangue)

WHO sa v súčasnosti usiluje o preočkovanie čo najväčšieho počtu ľudí. V porovnaní so stavom pred desiatimi týždňami je situácia omnoho lepšia. "Ešte ale stojíme pred veľkou výzvou," zdôraznil Ryan.

Odborníci varujú pred menej známymi príznakmi COVIDU: Pozor, je ich až 12!

Šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus v pondelok varoval pred tým, aby sa štáty v boji proti koronavírusu spoliehali len na vakcíny, a vyzval ich, aby opatrenia prijaté v boji proti šíreniu nákazy ešte neuvoľňovali. Za sklamanie, ale nie prekvapenie, pritom označil po niekoľkotýždňovej prestávke opätovný celkový vzostup počtu nových pozitívnych prípadov vo svete. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu