Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Bábätko takmer zomrelo vo vlastnej postieľke: Nikdy do nej nič nedávajte!

(Zdroj: TikTok/safesleepabc)

LONDÝN - Toto hrôzostrašné video vysvetľuje, prečo by ste nikdy nemali vkladať nič do detskej postieľky. Zachytáva takmer osudný moment malého dieťaťa, ktoré v poslednej chvíli zachránili rodičia. Tí zábery publikovali na internet preto, aby upozornili ostatných rodičov.

Na TikTok účte zvanom Safesleepabc sa objavilo ktoré, ktoré zachytáva priam hrôzostrašný okamih. Dieťa ležiace v postieľke má po svojej pravici bielu prikrývku. Zrazu sa po ňu načiahne a položí si ju rovno na tvár. Následne sa začne dusiť a snaží sa zbaviť prikrývky. Rodičia, našťastie, zachytili včas plač svojho dieťaťa a pribehli mu na pomoc. Pri pozeraní záberov sa ale skutočne vystrašili, preto sa ich rozhodli publikovať. "Nenechávajte NIČ, NIČ v spánkovom priestore svojho dieťaťa. Našťastie sa rodičia tohto dieťaťa dostali k nemu včas," znie komentár k videu. 

@safesleepabc

This baby was saved in time. But not every baby is as lucky. Google ABCs of Safe Sleep. #sids #sidsawareness #pregnant #babysleep #itsbabytime #safety

Lullabies - Yuna

Pediatrička a vedúca oddelenia pre dohľad nad zraneniami v austrálskom Queenslande Ruth Barkerová priznala, že s podobným prípadom už má skúsenosť. "Ošetrovala som dieťa, ktoré sa pomocou sieťky proti komárom vytiahlo, aby sa postavilo, a nakoniec si ju obtočilo okolo krku. Našťastie jeho matka vstúpila do miestnosti a našla ho visieť na sieťke skôr, ako bolo neskoro," uviedla. 

Mamička stuhla od hrôzy: Z detského monitora počula niečí hlas, noc predtým ju vydesila ďalšia podivnosť

Organizácia Lullaby Trust odporúča rodičom, aby do detskej postieľky nedávali nijaké chrániče ani hračky. Najbezpečnejším miestom pre dieťa je totiž jednoduchý matrac bez bielizne alebo chráničov. Ak chcete znížiť riziko úmrtia dieťaťa v detskej postieľke alebo následkom syndrómu náhleho úmrtia, malo by vaše dieťa vždy spať na chrbte.

Viac o téme: DieťaDetská postieľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu