Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jana (5) sa išla sánkovať na kopec, keď záhadne zmizla: Našli ju až v noci, zrútila sa do...!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MOSKVA - Ruská prokuratúra začala vyšetrovať okolnosti, za ktorých v meste Južno-Sachalinsk na ruskom Ďalekom východe zmizlo malé dieťa. Našlo sa nakoniec živé - v kanalizačnej šachte, do ktorej sa prepadlo, pretože na nej chýbal poklop. Informácie priniesla agentúra Interfax.

Pätročné dievčatko zmizlo v nedeľu, keď sa išlo sánkovať na najbližší kopec. Keď sa do tmy nevrátílo domov, začali po ňom pátrať policajti, hasiči a dobrovoľníci. Až neskoro v noci našli dieťa živé v šachte, kam sa cestou domov zrútilo. "Päťročnú Janu hľadali tri stovky ľudí po celom okolí osem hodín. Vyšetrovatelia už mali podozrenie na vraždu, keď akoby zázrakom dobrovoľníci započuli plač z podzemia," napísal server Provincija.ru s tým, že otvorený vstup do kanalizácie na plánovanom sídlisku nebolo v snehu vôbec vidieť. A že je až nepochopiteľné, že dievčatko tak dlho v mrazivej noci prežilo. Pred umrznutím ho zrejme zachránila vlažná voda pretekajúca kanalizáciou. 

Jana (5) sa išla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Radnica v súčasnosti zisťuje, komu vlastne nezabezpečená šachta patrí. Starosta mesta s približne 200-tisíc obyvateľmi vydal pokyn zistiť, kto je za škandalózny stav zodpovedný a vinníkov sa chystá potrestať. A nezávisle na tom oblastná prokuratúra začala previerku komunálnych služieb. 

Škandál v Nemecku! Nadšenci zimy sa sánkujú cez masové hroby v bývalom koncentračnom tábore

V auguste 2018 v černomorskom letovisku Soči na juhu Ruska prišiel o život sedemročný chlapec, ktorý sa pred očami svojej babky prepadol do kanála. Dotyčná ulica bola zaliata vodou po prudkom lejaku, a tak nástrahu nebolo vidieť. Keď chlapec zrazu zmizol, nikto spočiatku nechápal, čo sa stalo. Len babička začala kričať, že "vnuk spadol do kanála". Chlapca medzičasom prúd odniesol a jeho telo záchranári našli až po niekoľkých hodinách. 

Viac o téme: SánkovanieRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu