Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Neuveríte, aké nariadenia zaviedli v MHD: Pasažieri budú môcť cestovať len takto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PALMA DE MALLORCA - Na Baleárskych ostrovoch dostali obyvatelia kvôli rastúcim počtom infikovaných koronavírusom odporúčanie, aby v prostriedkoch hromadnej dopravy, ak je to možné, nehovorili. Už teraz platí povinnosť nosiť v autobusoch a vlakoch rúška, regionálna vláda sa ale domnieva, že riziko infekcie sa ešte viac zníži, keď cestujúci budú čo najmenej otvárať ústa. S odvolaním na denník Mallorca Zeitung o tom informovala agentúra DPA.

Baleáry patria v posledných týždňoch v rámci Španielska k regiónom, kde prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2 pribúda najrýchlejšie. Podľa dát ministerstva zdravotníctva z pondelka malo súostrovie v Stredozemnom mori v posledných siedmich dňoch 309 infikovaných na 100 000 obyvateľov. Vyššie hodnoty hlásil už len región Extremadura a Madrid. Začiatkom tohto týždňa preto baleárska vláda ohlásila sprísnenie opatrení v boji s pandémiou a od stredy okrem iného platí už aj zákaz stretávania sa členov rôznych domácností, zavreli sa reštaurácie, bary, nákupné centrá a fitnescentrá. 

KORONAVÍRUS Neuveríte, aké nariadenia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nové pravidlá majú platiť pre obyvateľov Malorky či Ibizy aj vo verejnej doprave. V autobusoch budú smieť pasažieri cestovať len ak budú mať miesto na sedenie, vo vlakoch je dovolené počas cesty stáť, ale len na vopred vyznačených miestach. Okrem toho sa odporúča, aby ľudia cestovali mlčky a za lístky platili čo možno najviac bezkontaktne. 

KORONAVÍRUS Teplé počasie v Grécku vyhnalo mnohých ľudí napriek lockdownu na pláže

V Španielsku, ktoré má 47 miliónov obyvateľov, sa koronavírusom doposiaľ nakazili vyše dva milióny ľudí. Počet obetí prekročil 52 000. 

Viac o téme: ŠpanielskoMHDMalorkaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu