Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Indonézanovi (33) sa v sekunde zmenil život: VIDEO Doma mu "pristálo" vyše jeden a pol milióna eur

Mužovi do domu spadol meteorit Zobraziť galériu (2)
Mužovi do domu spadol meteorit (Zdroj: FB/Josua Hutagalung, )

KOLANG - Hovorí sa, že peniaze nepadajú z neba. V prípade Josua Hutagalunga z mesta Kolang ležiaceho na severe ostrova Sumatra to však neplatí. Priamo z neba sa mu totiž do obývačky cez strechu jeho domu prirútil rozprávkový majetok. Je veľmi šľachetné a obdivuhodné, že sa s týmto nečakaným "darom" plánuje podeliť aj s ostatnými.  

Augustová "vesmírna" udalosť zmenila život truhlára Josua Hutagalunga (33), ktorý sa v priebehu niekoľkých sekúnd stal milionárom. „Pracoval som na dvore. Zrazu som začul obrovský rachot a chvel sa mi celý dom,“ spomína si. Namieril si to preto dovnútra a na dlážke uvidel obrovský kameň. „Bol ešte teplý a ja som hneď pochopil, že držím v rukách meteorit. Nebolo možné, aby niečo také dokázal odhodiť človek.“  Skala, ktorá vážila 2,1 kg bola neskôr klasifikovaná ako uhlíkatý chondrit CM1/2 a jeho vek sa odhaduje na 4,5 miliardy rokov. Ide o mimoriadne vzácny druh a cena za jeden gram je zhruba 720 eur. Znamená to, že Indonézanovi doma "pristálo" približne 1,57 milióna eur.

Otec troch synov uviedol, že časť peňazí daruje na stavbu chrámu v jeho komunite. „Vždy som chcel mať dcéru a dúfam, že toto je znamenie a ja sa jej konečne dočkám,“ hovorí a dodáva, že kameň si prišlo obzrieť veľa susedov. V blízkych oblastiach našli aj ďalšie tri fragmenty tohto meteoritu, ktorý bol oficiálne pomenovaný Kolang. Jeden z nich bol nájdený v neďalekom ryžovom poli vzdialenom 3 kilometre od domu Josuu.

Indonézanovi (33) sa v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/FN TechRoom)

Lunárny a planetárny inštitút v Texase odhaduje, že celková hmotnosť celého meteoritu bola 2,5 kg a jeho vnútro je tmavošedé až čierne s malými svetlými bodkami. Vedúci Národnej agentúry pre letectvo a vesmír Thomas Djamaluddin uviedol, že dopad meteoritu v obytnej štvrti je zriedkavým javom. „Vo vesmíre je veľmi veľa podobnej horniny. Väčšina meteoritov však padá na miesta, ktoré sú vzdialené od obytných zón a končí v oceánoch, lesoch alebo na púšti,“ uviedol.

Viac o téme: MeteoritNález
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu