Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Turista natočil desivý prírodný úkaz: VIDEO Lavína skál zasypala časť pláže

Z útesu sa začali uvoľňovať kusy skál
Z útesu sa začali uvoľňovať kusy skál (Zdroj: Twitter/Ángel Víctor Torres)

VALLE GRAN REY - Na druhom najmenšom Kanárskom ostrove La Gomere došlo k zrúteniu časti prímorského útesu. Lavína skál rútiaca sa z obrovskej výšky zasiahla aj časť pláže, kde parkovalo niekoľko karavanov. Napriek desivo vyzerajúcim záberom nakrúteným náhodným turistom, si tento incident, našťastie, nevyžiadal žiadne obete.

Turistovi, ktorý trávil dovolenku v prímorskom domčeku na pláži Argaga v letovisku Valle Gran Rey, sa podarilo zachytiť desivý prírodný úkaz. Z útesu lemujúcom pláž sa totiž presne v čase jeho nakrúcania začali uvoľňovať kusy skál.

VIDEO zachytáva záhadný fenomén: Ovce stáli bez pohnutia celé hodiny!

Drobné úlomky sa postupne pred očami diváka menia na obrovskú skalnú lavínu, ktorá končí na pláži v blízkosti parkujúcich karavanov. Dramatické zábery zachytávajú aj beh muža ako sa spolu so svojimi známymi rozbehol na miesto nešťastia. 

Incident spustil záchrannú akciu, do ktorej sa zapojili hasiči, Červený kríž, dobrovoľníci civilnej ochrany, polícia, civilná stráž a horská služba. Z miesta sa nakoniec vrtuľníkmi podarilo evakuovať päť osôb. Podľa posledných správ zostalo pod nánosom skál uväznených niekoľko vozidiel, nikto však nie je nezvestný. Zachránení turisti však budú mať čo vysvetľovať, pretože kempovali na mieste, kde sa nachádza množstvo tabúľ upozorňujúcich na nebezpečenstvo padajúcich skál. Časť pláže je už uzatvorená a zasiahnutú lokalitu aj naďalej prehľadávajú hliadky so psami.

Predstaviteľ vlády Casimir Curbelo uviedol, že je "optimistický" a podľa jeho slov si "incident určite nevyžiadal žiadne obete,  pretože krátko pred zrútením útesu došlo v oblasti k malému zosuvu pôdy, čo prinútilo veľa ľudí odísť".  Do záchranných prác sa zapojil aj tím z ostrova Tenerife odkiaľ už bola dovezená potrebná technika na odstránenie sutín.

Viac o téme: ÚtesZrútenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu