Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horor počas testovania na COVID-19: Počas výteru sestrička v pacientke (51) niečo zabudla!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LEICESTER - Časopis British Medical Case Reports informoval o pacientke, ktorú po absolvovaní operácie lebky testovali na nový koronavírus. Náročný zákrok síce prekonala bez väčších problémov, ale zato rutinný odber vzorky na testovanie jej poriadne skomplikoval život.

Študenti organizovali KORONAPÁRTY: Neskutočné, čo u nich objavili policajti pri prehliadke

Päťdesiatjedenročná žena, ktorú po operácii v nemocnici v anglickom Leicesteri testovali pred odchodom do domácej liečby na koronavírus, musela nakoniec podstúpiť neplánovaný zákrok. Pacientka dýchala pomocou tracheostomickej trubice, a preto jej zdravotná sestra odoberala vzorku práve z nej. Počas odberu jej však zostal v trubici kus vatového tampónu. 

Horor počas testovania na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

Žena začala po chvíli ťažšie dýchať a musela absolvovať CT vyšetrenie. To odhalilo opuch v dolnej pravej časti pľúc. Snímka však nezobrazovala žiadny cudzí predmet. Až po hlbšej analýze lekári zistili, že sa v pľúcach pacientky pravdepodobne nachádza cudzí objekt, čo neskôr potvrdila aj endoskopia. Tampón nakoniec vytiahli von pomocou bronchoskopie. "Tento prípad upozorňuje na to, aké je dôležité pri odberoch vzorky na testovanie SARS-CoV-2 klásť dôraz na opatrnosť," uviedli lekári vo svojej správe.

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu