Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Horolezci sa šplhali na ľadovec uprostred mora: Nečakaná dráma, takmer prišli o život!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/ViralHog)

ŠPICBERGY - Dvaja muži sa pokúsili vyliezť na ľadovec, ktorý bol uprostred mora. Zažili pri tom poriadne dramatický moment, kedy sa masa ľadu nečakane ponorila do vody a takmer spadla na nich. Keby sa tak stalo, nemali by šancu.

Mike Horn je známy dobrodruh, ktorý rád objavuje neprebádané miesta na Zemi. Skúseností má na rozdávanie, no i tak sa jeho ostatné dobrodružstvo takmer skončilo tragédiou. Nedávno sa vydal na plavbu okolo nórskeho súostrovia Špicbergy. Uprostred mora sa nachádzal veľký kus ľadovca, na ktorý sa spolu so svojím priateľom Fredom Rouxom rozhodli vyliezť. Loď sa od nich postupne vzďaľovala, aby mohli kolegovia zachytiť širší záber. 

Vedci upozorňujú, že ľadovce sa topia podľa najhoršieho scenára: Prekonáva to všetky naše predpovede

Z ničoho nič však ľadovec začal klesať a ponárať sa. Horolezci, našťastie, nestratili duchaprítomnosť a stihli sa v poslednej sekunde vyhnúť zásahu. Posádka na lodi v tom momente zastavila nakrúcanie a vydala sa im na pomoc. Horn má ale zmysel pre humor a video zachytávajúce incident okomentoval po svojom. "Ups, nemal som pred lezením jesť tie raňajky. Obaja sme prežili. Už sa to nebude opakovať."

VIDEO Horolezci sa šplhali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ViralHog)

Neskôr Mike pre francúzske rádio France Bleu prezradil, že za tridsať rokov, čo cestuje po svete, urobil už mnoho hlúpostí. "Už sa mi stalo zopár nehôd, ale vždy sa snažíme urobiť to správne rozhodnutie v správnom čase, aby sme sa domov dostali živí. Je bezpečnejšie pozerať sa na kocky ľadu vo vašom džin tonicu, než na kocky ľadu, ktoré padajú na vás uprostred Arktiku," poznamenal.

Viac o téme: ĽadovecMike Horn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu