Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Na škole prepukla hromadná nákaza: Rozšírili ju samotní zamestnanci, šli na párty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BACUP - Riaditeľ základnej školy v anglickom grófstve Lancashire obvinil zamestnancov z toho, že šírili koronavírus. Pred začiatkom semestra sa totiž spoločne zúčastnili večierka a zapríčinili tak šírenie nákazy. Otvorená zostala len jedna trieda, žiaci ostatných tried sa do školy vrátia až v priebehu budúceho týždňa.

Riaditeľ základnej školy Holy Trinity Stacksteads John Aspin pred pár dňami napísal list rodičom žiakov, v ktorom ich informoval o tom, že na škole prepukol koronavírus. Podľa neho za to môžu jeho zamestnanci, pretože sa pred začiatkom semestra zúčastnili večierka bývalého kolegu. "Udalosti posledných štyroch dní ma prinútili zamyslieť sa, čo sa v škole pokazilo," píše sa v liste. 

KORONAVÍRUS Strednú školu v Prievidzi zatvorili: Traja žiaci boli pozitívni

Aspinovu stále vŕtalo v hlave, ako je možné, že sa na škole rozmohol koronavírus, keď spolu s kolegami dodržal všetky bezpečnostné opatrenia. "Bolo mi oznámené, že značný počet pracovníkov sa v sobotu 5. septembra zúčastnil spoločenskej udalosti doma u bývalého kolegu," pokračuje. Ohrozili tak tvrdú prácu, ktorú vedenie školy vynaložilo na zaistenie bezpečia žiakov i učiteľov. 

Holy Trinity Stacksteads
Zobraziť galériu (2)
Holy Trinity Stacksteads  (Zdroj: Google Street View)

Šesť zo siedmich tried bolo začiatkom tohto týždňa zatvorených po tom, čo bolo niekoľko zamestnancov školy pozitívne testovaných. Od utorka zostal otvorený iba prvý ročník, zatiaľ čo žiaci ostatných ročníkov pobudnú doma až do 24. septembra. Aspin otvorene priznal, že správanie kolegov ho sklamalo. "Za normálnych okolností urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som podporil a obhájil kroky zamestnancov školy. Pri tejto príležitosti ale nemôžem obhájiť chybu, ktorej sa dopustili," dodal a zároveň sa všetkým ospravedlnil za nepríjemné komplikácie.

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19Škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu