Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FBI dolapila väzňa, ktorý bol polstoročie na úteku! Vytrvalý policajt po ňom pátral aj na dôchodku

Luis Archuleta skončil konečne za mrežami Zobraziť galériu (2)
Luis Archuleta skončil konečne za mrežami (Zdroj: Youtube/ABC News)

WASHINGTON - Väzeň, ktorému sa podarilo utiecť z väzenia pred 46 rokmi, je už zase späť v cele, informoval americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Utečenca pred spravodlivosťou, ktorý má teraz 77 rokov, zatkli agenti v Novom Mexiku, kde prežil štyri desaťročia pod falošnou identitou,

Luis Archuleta utiekol zo štátneho väzenia v Colorade v roku 1974, kedy bol vtedajší americký prezident Richard Nixon zapletený do škandálu Watergate a Paul Newman a Steve McQueen pózovali na plagátoch filmu Sklenené peklo. Archuleta bol zadržaný o rok skôr za to, že postrelil policajta v Denveri, kam bude teraz vrátený.

"Toto zatknutie predstavuje jasné posolstvo všetkým páchateľom násilných trestných činov: FBI vás nájde bez ohľadu na to, ako dlho to potrvá, alebo kam až ste ušli," uviedol zvláštny agent Michael Schneider z pobočky FBI v Denveri. "Uplynulý čas neospravedlňuje, ani nezmaže zločiny," dodal náčelník denverskej polície Paul Pazen. 

FBI dolapila väzňa, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Úradné vyhlásenie nekonkretizovalo, ako sa FBI podarilo sedemdesiatnika vypátrať. Podľa webu denníka USA Today ho vystopoval bývalý denverský policajt Daril Cinquanta, ktorého Archuleta bezmála pred polstoročím strelil do brucha. Muž zákona však prežil a nikdy neprestal pátrať po utečencovi, ani po tom, ako odišiel do dôchodku. Tento rok v lete dostal Cinquanta tip na podozrivého v Españole v Novom Mexiku, ktorý si overil a následne kontaktoval FBI. Nasledovalo zatknutie za účasti zásahovej jednotky. "Radujte sa z toho, že som ho dostal," povedal Daril televízii NBC s tým, že by sa s Luisom veľmi rád porozprával.

Viac o téme: VäzeňútekFBILuis Archuleta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu