Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Manželia zažili na safari totálny masaker: V noci sa k nim do stanu dostal lev, strašný koniec

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

RUAHA - Starší Francúz žaluje britskú spoločnosť, ktorá organizovala dovolenku na safari. Počas nej ho totiž napadol lev a odhryzol mu časť ruky. Muž už podstúpil desať operácií, niekoľko ďalších má ešte pred sebou. Upozorňujeme, že fotografia v článku je nevhodná pre citlivé povahy.

V auguste 2015 sa 64-ročný Patrick Fourgeaud spolu s manželkou Brigitte vybral na safari dovolenku, ktorú organizovala britská agentúra Africa Travel Resource. Nanešťastie pre francúzsky pár, jedného dňa sa zobudili na to, ako sa do ich stanu v národnom parku Ruaha dobýja šelma.  

Dramatické VIDEO z afrického safari: Turisti v džípe v ohrození života, na tento útok nezabudnú

Lev najprv doškriabal Brigitte, následne sa vrhol na Patricka a odtrhol mu časť ruky. Ten má za sebou už desať operácií, čakajú ho ešte ďalšie. Manželia z mesta Mont-Saxonnex tvrdia, že agentúra sa nepostarala o bezpečie klientov a nesplnila si tak svoju povinnosť. Spoločnosť však vyhlásila, že za incident odmieta prevziať zodpovednosť, a to aj napriek tomu, že Brigitte po stretnutí s levom trpí post-traumatickou stresovou poruchou. "Nikdy nezabudnem na okamih, keď som sa prebudila a zbadala ho. Myslela som, že obaja zomrieme," prezradila. 

Hrozivé Patrickovo zranenie
Zobraziť galériu (2)
Hrozivé Patrickovo zranenie  (Zdroj: profimedia.sk)

Teraz varuje ostatných turistov, aby dbali na svoju bezpečnosť. Podľa jej slov Africa Travel Resource nezabezpečila adekvátnu ohradu medzi kempom a zvyškom divočiny. "Manželia Fourgeaudovci sa po piatich rokoch od hrozného útoku neustále snažia vyrovnať s utrpením, ktoré ich v ten deň postihlo," uviedla ich advokátka. Agentúra sa k prípadu momentálne nemôže vyjadriť, pretože je predmetom súdneho vyšetrovania. 

Viac o téme: LevSafariútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu