Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Prorokyňa z Poľska je doteraz záhadou: Krvavé stigmy a varovanie od Panny Márie!

Katarzyna bola celý život presvedčená o tom, že je vizionárkou Zobraziť galériu (5)
Katarzyna bola celý život presvedčená o tom, že je vizionárkou (Zdroj: katarzynaszymon.pl)

KATOWICE - Katarzyna Szymonová, ktorá pochádzala z Poľska, doteraz budí veľkú pozornosť nielen svojich krajanov. Údajne sa totiž u nej objavovali stigmatické rany. Okrem toho tvrdila, že mala vízie umučenia Krista a že sa kontaktovala s mŕtvymi. Mnohí verili, že bola jedinečná, poznačená svätosťou a vybraná Bohom, aby dala ľudstvu pokyny, ako sa zachrániť pred veľkým trestom. Cirkev ju však považuje za falošnú vizionárku.

Katarzyna sa narodila v októbri 1907 v poľskej obci Studzienice. Narodila sa do chudobnej rodiny a ešte ako mladá prišla o oboch rodičov. Keď zomrel jej otec, nevlastná matka ju šikovanala a bila. Neskôr ju vyhodila z domu. Veľký rozruch vyvolala na prvý pôstny piatok v marci 1946 po tom, ako začala vyhlasovať, že sa jej na rukách a tvári tvoria stigmy, čiže Kristove rany po ukrižovaní. Taktiež tvrdila, že má dar bilokácie (schopnosť byť na dvoch miestach súčasne, pozn. red.) a že sa dokáže rozprávať s mŕtvymi. 

FOTO Prorokyňa z Poľska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: katarzynaszymon.pl)

FOTO Prorokyňa z Poľska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: katarzynaszymon.pl)

Szymonovú krátko nato začali vyhľadávať a navštevovať davy katolíkov, ktorí boli presvedčení o tom, že ju poslal sám Boh, aby ľudstvo zachránila pred Božím trestom. V roku 1983 sa dokonca stretla s pápežom Jánom Pavlom II, ktorý nariadil jej ochranu. Metropolitná kúria v Katowiciach už ale taká nadšená nebola a Katarzynine zjavenia nepovažovala za zlučiteľné s učením katolíckej cirkvi. Ona však naďalej pokračovala vo svojom učení. "Prestaňte hrešiť. Žite iba v pravde, učte sa navzájom a nikoho neviňte. Rešpektujte chlieb, nepracujte v nedeľu a dosiahnete nebo," hlásala. Samozvaná prorokyňa nemilosrdne kritizovala cirkev a kňazov a rovnako ženy, ktoré nosili nohavice. Mala viacero vízií, ktoré podľa svedkov oznamovala v cudzích jazykoch - hebrejsky a aramejsky. 

FOTO Prorokyňa z Poľska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: katarzynaszymon.pl)

FOTO Prorokyňa z Poľska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: katarzynaszymon.pl)

Proroctvá Szymonovej: 

- V 70. a 80. rokoch minulého storočia vraj zažila víziu konca sveta a pádu národov. Jej rodné Sliezsko však malo byť apokalypsy ušetrené. 

- 2. novembra 1974 vraj Katarzyne Nepoškvrnená Panna Mária povedala o trestoch, ktoré čakajú svet, ak  nedôjde k zlepšeniu. Najviac škôd malo utrpieť Nemecko, Česko, Francúzsko, Anglicko a Rusko. 

Szymonová zomrela 24. augusta 1986. Vraj presne vedela, kedy sa to stane. Jej pohreb sa konal o štyri dni neskôr. Pochovaná bola na cintoríne vo farnosti Najsvätejšej trojice v Kostuchni. Na pohrebných obradoch sa zúčastnili desiatky tisíc ľudí. 

Viac o téme: ProroctvoVízieKatarzyna SzymonStigmy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu