Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mladík (†30) sa nakazil na covidovej párty: Tvrdil, že KORONAVÍRUS je hoax, uznal, že sa mýlil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Balogh Zoltán/MTI via AP)

SAN ANTONIO - Lekárka Jane Applebyová z nemocnice San Antonio v štáte Texas zareagovala na úmrtie tridsiatnika, ktorý podľahol ochoreniu COVID-19 po návšteve korona párty. Zosnulý bol totiž presvedčený o tom, že celá pandémia je iba umelo vyvolaný podvod. Odborníčka preto vo svojom videu nalieha na mladých ľudí, aby pristupovali k ochrane svojho zdravia zodpovednejšie a boli ohľaduplní tak k sebe, ako aj k svojmu okoliu.

KORONAVÍRUS Obavy vo svete narastajú: USA zaznamenali ďalší rekordný nárast prípadov

Tridsaťročný muž z Texasu sa nakazil vírusom SARS-CoV-2 krátko po tom, ako navštívil večierok s názvom "COVID-19", ktorý organizovala infikovaná osoba. "Muž si myslel, že vírus je hoax, a to napriek tomu, že v Spojených štátoch doteraz zabil viac ako 135 000 ľudí. Išiel preto na párty, ktorú organizoval jeho pozitívne diagnostikovaný kamarát. Pozvaní boli všetci jeho priatelia, aby zistili, či dokážu túto chorobu poraziť," krúti hlavou Applebyová. 

Mladík (†30) sa nakazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nebohý podľa lekárky povedal zdravotnej sestre, že bol presvedčený o tom, že súčasná pandémia je iba podvod. Keď sa jeho zdravotný stav zhoršil a on už bojoval o svoj život, uznal, že urobil obrovskú chybu. Applebyová upozorňuje, že mladí pacienti si často neuvedomujú, akí sú chorí, pretože aj keď sú infikovaní, tak podľa jej slov nevyzerajú zle, ale po kontrole hladiny kyslíka a laboratórnych testoch sú na tom oveľa horšie. Aj mladí ľudia by sa preto v súvislosti s pandémiou mali správať zodpovedne. 

Viac o téme: TexasKoronavírusCOVID-19 party
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu