Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladíkovi (27) sa počas jazdy medzi nohami zjavil jedovatý had! Myslel som si, že je to môj koniec

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: facebook/queensland police service)

GLADSTONE - Keď policajt zastavil auto na krajnici v austrálskom štáte Queensland, nikdy by mu ani vo sne nenapadlo, prečo sa jeho vodič rútil po diaľnici 100-kilometrovou rýchlosťou. V aute totiž bojoval s obrovským hadom. Mladík si už myslel, že nastala jeho posledná minúta.

Dvadsaťsedemročný vodič menom Jimmy uviedol, že smeroval po diaľnici Dawson v Queenslande. Išiel rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu, keď si v aute všimol hada. Bol to východný hnedý had - vysoko jedovatý druh, ktorý je zodpovedný za väčšinu úmrtí spôsobených plazmi v Austrálii. "Vyliezol spod prevodovky. Z ničoho nič sa medzi mojimi nohami objavila hadia hlava. Čím viac som hýbal nohami, tým viac sa ovíjal okolo mňa," opisuje mladík dramatické momenty. 

Muž (38) sa s kamarátmi na chate lúčil so slobodou: Šialená skúška odvahy, ktorú trpko oľutoval

V tej rýchlosti mu napadlo použiť bezpečnostný pás a nôž, aby sa ním zahnal, zatiaľ čo sa snažil zastaviť auto. Jimmy si myslel, že nadišla jeho posledná chvíľa a bál sa o svoj život. Uhryznutie východného hnedého hada pôsobí na organizmus veľmi rýchlo a nezriedka fatálne. Jed môže spôsobiť ochrnutie a krvácanie do mozgu. Šoférovi sa napokon podarilo hada zabiť. Okamžite však dupol na plyn a mieril do najbližšej nemocnice. Vtedy si všimol policajné auto, ktoré malo zapnuté majáky. Policajný dôstojník ho odstavil na krajnicu kvôli tomu, že prekročil povolenú rýchlosť.

Mladíkovi (27) sa počas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/queensland police service)

Jimmy policajta hneď oboznámil so situáciou. "Vzadu mám hnedého alebo tigrieho hada. Myslím, že ma uhryzol, bol so mnou v aute," povedal. Dôstojník sa išiel pozrieť dozadu a naozaj v dodávke videl ležať mŕtveho hada. Privolaní záchranári Jimmyho vyšetrili a skonštatovali, že neutrpel žiadne poranenie. Akurát bol z toho všetkého v šoku. "Bolo to dosť desivé, nikdy som nebol taký šťastný z toho, že vidím červené a modré svetlá majákov," dodal mladík.

Viac o téme: HadAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu