Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ikonická FOTO z 11. septembra obletela svet: Jedného z mužov na nej postretol tragický osud

(Zdroj: SITA/AP/Suzanne Plunkett)

NEW YORK - Tento muž prežil teroristický útok z 11. septembra 2001 aj napriek tomu, že sa vedľa neho začala rúcať budova. O to smutnejší je fakt, že umrel na následky koronavírusu. Dlhé roky o slávnej fotografii, na ktorej je zachytený, vôbec nevedel.

Elektrotechnik Stephen Cooper je známy z fotografie, na ktorej je spolu s ďalšími mužmi zachytený pri behu. Fotograf zaznamenal moment, v ktorom sa 11. septembra 2001 rútila budova Svetového obchodného centra k zemi. Cooper na snímke je ten, ktorý beží so žltou obálkou v ľavej ruke. Podľa informácií denníka The Palm Beach Post žil v posledných rokoch na floridskej pláži Delray. 28. marca vo veku 78 rokov podľahol v lekárskom stredisku Delray Medical Centre následkom koronavírusu. 

KORONAVÍRUS sa dostal aj tam, kde takmer nikto nechodí! Prehovoril jeden z chorých, zázračne sa uzdravil

Fotografia z teroristického útoku sa stala mementom tragického momentu, ku ktorému došlo pred takmer 19 rokmi. "Ani nevedel, že taká fotka existuje. Jedného dňa sa len pozrel do časopisu Time a povedal "môj bože, to som ja"," uviedla Stephenova partnerka Janet Rashesová. Potom si kúpil niekoľko výtlačkov a tie rozdal svojim známym. 

Ikonická FOTO z 11.
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP/Suzanne Plunkett)

Autorka fotografie, Suzanne Plunkettová z agentúry Associated Press, prezradila, že je v kontakte s dvomi ľuďmi z ikonickej snímky, ale Cooper medzi nich nepatril. "Je škoda, že som nikdy nevedela o jeho totožnosti," priznala. Stephen teda prežil jednu katastrofu, nanešťastie sa mu ale nepodarilo prežiť aj tú ďalšiu.

Viac o téme: New york11. septemberStephen cooper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu