Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Skrytá kamera v džungli zachytila jedinečný úkaz: Je naozaj radosť sa na to pozerať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JAKARTA - Kamera skrytá v džungli na najväčšom indonézskom ostrove zachytila ​​vzácneho nosorožca jávskeho, ako si užíva veselý kúpeľ v bahne. Tieto veľké bylinožravce sú kriticky ohrozené, vo voľnej prírode ich zostáva už len 72.

Snímky nosorožca, ktorý sa povaľuje v bahnitom jazierku v tropickom pralese, na Twitteri zverejnila indonézska ministerka pre životné prostredie. Vysvetlila zároveň, že chladná voda pomáha veľkému cicavcovi regulovať telesnú teplotu a bahno chráni jeho kožu pred parazitmi a hmyzom. Nosorožec na videu je podľa odhadov sedemročný samec, kamera ho zachytila ​​pri úpätí vodopádu v národnom parku Ujung Kulon, ktorý leží v najzápadnejšom cípe ostrova Jáva.

Nosorožce jávske predtým žili na území severovýchodnej Indie a juhovýchodnej Ázie. Posledných 39 samcov a 33 samíc teraz žije iba v parku Ujung Kulon. Patria medzi najviac ohrozené druhy nosorožca. Na pokraj vyhynutia týchto bylinožravcov dohnal hlavne nelegálny lov a vysoký dopyt po ich rohoch, ktoré sa na čiernom trhu predávajú za vysoké sumy.

Viac o téme: NosorožecIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu