Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Na tínedžera sa počas potápania vyrútil žralok! Odohnal ho, až keď spravil túto vec

(Zdroj: Facebook/9 News)

SYDNEY - Osemnásťročný Lachlan Pye prežil stret so žralokom belavým, ku ktorému došlo vo vodách Severného Queenslandu. Tínedžer zachytil celý incident na GoPro kameru a sám priznáva, že až s odstupom času si uvedomuje, aké mal obrovské šťastie, že vyviazol celý a zdravý.

Fanúšik potápania Lachlan po svojej poslednej skúsenosti priznal, že na čas si dá od svojho hobby pauzu. Počas nedávneho lovu rýb s harpúnou sa totiž na neho z hlbín vôd v Severnom Queenslande vyrútil žralok belavý. "Nevidel som ho, bol podo mnou. Hneď, ako som ho zbadal, zacítil som silný štípanec na nohe. Na harpúne som mal ulovenú rybu, ale vôbec ho nezaujímala. Išiel po mne," opisuje študent dramatické chvíle plné strachu.

Tínedžer kopal celý čas nohami, čím sa mu nakoniec podarilo predátora odohnať. Pri incidente prišiel iba o jednu plutvu. "Je obrovské šťastie, že mám obidve nohy," priznáva Pye. Stretnutie s 3,5-metrovým žralokom opisuje ako "dve minúty teroru"

VIDEO Na surfera (60) zaútočil žralok: Použil geniálny trik a zachránil si tak život

Všetko sa odohralo pod hladinou len pár metrov od člna, v ktorom na neho čakal nič netušiaci kamarát Presley Wilcox. "Až keď sa Lachlan dostal nad hladinu, počul som, ako kričí, že dolu je žralok," spomína si. Dvojica sa neskôr dostala v bezpečí na breh. 

Viac o téme: ŽralokAustráliaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu