Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO V národnom parku našli po 18 dňoch zatúlanú dvojicu turistov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/AP/CPL Naomi James/New Zealand Defence Force)

WELLINGTON - Na Novom Zélande našli v stredu dvoch turistov, ktorí sa pred osemnástimi dňami stratili v rozľahlom národnom parku ležiacom na severozápade Južného ostrova. S odvolaním sa na vyjadrenie miestnej polície o tom informovali agentúry DPA a AP.

Dion Reynolds a Jessica O'Connorová sa 9. mája vybrali do národného parku Kahurangi, pričom na túre zamýšľali byť približne päť dní. Keďže sa ale nevracali, tak 19. mája po nich začala pátrať polícia a dobrovoľníci. Do parku bolo vyslaných šesť pátracích tímov vrátane viacerých pátracích psov. Nasadené boli aj dve helikoptéry.

VIDEO V národnom parku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/CPL Naomi James/New Zealand Defence Force)

Pátranie museli v pondelok prerušiť pre silný dážď, v stredu sa však hneď po svitaní do oblasti vrátili a zatúlanú dvojicu našli. Vrtuľníkom ju previezli na letisko v meste Nelson, kde zdravotníci skonštatovali, že obaja 23-roční turisti utrpeli len ľahké zranenia. Následne ich hospitalizovali v miestnej nemocnici.

Dion Reynolds
Zobraziť galériu (4)
Dion Reynolds  (Zdroj: Facebook/Dion John Reynolds)

Turistka Heather Simpsonová pre spravodajský portál Stuff povedala, že dvojicu stretla v parku práve vtedy, keď táborili. Potom pokračovali v túre popri rieke. Podľa Hearther mali Jessica a Dion dobrú náladu a z túry boli nadšení. Obaja boli skúsení turisti a vraj mali dostatok jedla na viac dní, s ktorým sa chystali hospodáriť tak, aby im vydržalo čo najdlhšie.

VIDEO V národnom parku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Newshub/TVNZ)

Park Kahurangi sa rozprestiera na viac ako 450 000 hektároch a je druhým najväčším na Novom Zélande. Bol jedným z miest, na ktorých sa natáčala legendárna trilógia Pán prsteňov. V niektorých častiach tohto rozľahlého parku nie sú vyznačené turistické chodníky.

Viac o téme: Nový zélandTuristiPátranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu