Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONA HOROR v salóne krásy: Infikovaná kaderníčka ohrozila až 140 ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPRINGFIELD - Ľudia sa v súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení stávajú čoraz nezodpovednejšími a zabúdajú na zvýšenú opatrnosť. Toto je aj prípad zamestnankyne kaderníckeho salónu v americkom štáte Missouri, ktorá v priebehu niekoľkých dní vystavila riziku nákazy viac ako sto zákazníkov.

Po zmierňovaní obmedzujúcich opatrení zápasia v meste Springfield s nepriaznivou situáciou týkajúcou sa šírenia ochorenia COVID-19. Podľa okresného úradu verejného zdravotníctva sa novým ohniskom nákazy stal kadernícky salón Great Clips. Koronavírus sem zaniesla zamestnankyňa s cestovateľskou anamnézou, ktorá napriek miernym príznakom ochorenia chodila do práce. Predpokladá sa, že v čase od 12. do 20. mája mohla nakaziť až 84 klientov. A keďže od 16. do 20. mája pracovala ešte s druhou kaderníčkou, číslo potenciálne infikovaných zákazníkov sa vyšplhalo približne na 140 osôb. Pozitívny test bol totiž neskôr potvrdený aj u tejto kolegyne.

KORONA HOROR v salóne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Kaderníčky aj zákazníci mali na sebe ochranu tváre. 56 zákazníkov bolo potenciálne priamo vystavených nákaze. Môžu sa prísť otestovať," informovalo vedenie úradu verejného zdravotníctva okresu Springfield-Greene na svojej stránke. 

Vedci odhalili SUPERPRENÁŠAČA koronavírusu: Jediný človek nakazil 52 ľudí!

Prípad z Missouri poukazuje na dôležitosť správneho načasovania opätovného otvárania obchodov a služieb a zároveň prináša dôkaz o tom, aký obrovský potenciál nákazy stelesňuje jediná prevádzka, ktorá bola otvorená iba niekoľko dní. V USA došlo k rozsiahlym protestom proti obmedzeniam, v dôsledku čoho prezident Trump netrpezlivo otváral podniky v celej krajine. Konečné rozhodnutie týkajúce sa opatrení však nakoniec ponechal na jednotlivé štáty. Nezamestnanosť a stav hospodárstva v Spojených štátoch sú síce dôvodom na veľké znepokojenie, ale podobné situácie ako v kaderníctve v Springfielde výrazne zvyšujú riziko nástupu druhej vlny pandémie. 

Viac o téme: KaderníctvoMissouriKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu