Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Na internete sa objavil inzerát na zlého chlapca: Malý škodca hľadá rodičov, pobúrená ombudsmanka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Avito)

PETROHRAD - Jeden obyvateľ ruského Petrohradu ponúkol cez inzertný portál Avito "malého škodcu". Myslel tým syna svojej priateľky. Ponuka zaujala nielen médiá, ale aj detskú ombudsmanku a tiež federálnych vyšetrovateľov, uviedol spravodajský server Newsru.com.

"Malý škodca hľadá nových rodičov. Rád vulgárne nadáva, klame a kradne. Nemá úctu k starším. Nechce sa učiť, čítať ani doma pomáhať. Zbožňuje celé dni hrať hry na mobile a playstation a rád sa pozerá na Youtube. Dám ho zadarmo tým, ktorí ho učinia šťastným," píše sa v inzeráte spolu s pripojenou fotkou chlapca. Inzerát vyšiel v rubrike s ponukou domácich zvierat. 

FOTO Na internete sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: VKontakte/Anna Mitjanina)

Jeho autor neskôr vysvetľoval, že chcel týmto spôsobom dať lekciu synovi svojej priateľky, ktorý vydiera svoju matku a vyvádza hysterické scény. Po zverejnení ponuky sa vraj chlapec upokojil a stíšil. Hovorca portálu Avito zverejnenie obhajoval tým, že skontrolovať každý inzerát nie je v ľudských silách, pretože ide o milióny ponúk. Preto obsah najprv vyhodnotí automatický systém, ktorý možné závadné ponuky pošle na ručné posúdenie. V danom prípade však systém vyhodnotil, že inzerát na zlého chlapca je v úplnom poriadku a zverejnil ho. 

Petrohradská detská ombudsmanka ho považuje za neprijateľný. Podľa nej však súvisí so stresom, ktorý pramení z izolácie obyvateľov veľkomesta vo svojich domovoch. Tu nariadili úrady, podobne ako inde na svete, v snahe obmedziť šírenie koronavírusu. 

Viac o téme: RuskoChlapecInzerátKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu