Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prostitútky prehovorili, ako si zarábajú počas pandémie: Neuveríte, čo odo mňa vyžadoval klient!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA/MADRID - Pandémia COVID-19 okrem iného uzavrela striptízové podniky, masážne salóny i verejné domy. Niektoré sexuálne pracovníčky založili internetové zbierky na pomoc svojim kolegyniam, ktoré prišli o prácu, alebo sa ich zmocnila panika. V Španielsku koronavírus ešte viac prehĺbil neisté postavenie prostitútok, ktoré tu nemajú ani legálne ani nelegálne postavenie.

V mnohých španielskych podnikoch ponúkajúcich sexuálne služby pracuje mnoho cudziniek. Počas karantény tak veľa prostitútok, ktoré mohli využiť napríklad inzeráty v tlači, pokračovalo vo svojej práci nelegálne. Napríklad Evelyn, ktorá prišla vlani v októbri z Mexika, prijímala na začiatku pandémie klientov v byte v Madride. Beyoncé, ekvádorská transsexuálka, pracuje zvyčajne na ulici, priamo v autách mužov, ktorí pri nej zastavujú. S vyhlásením karantény ale musela prestať. Vadí jej, že ich úrady nepovažuú ani za obete, ani za zamestnancov. 

Prostitútky prehovorili, ako si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Skupina sexuálnych pracovníkov a pracovníčiek, ktorí sa z dôvodu nejasného právneho postavenia ocitli v ťažkej situácii aj v Poľsku. Rozhodli sa preto podporiť peňažnú zbierku pre jeden z krízových fondov svojou vlastnou iniciatívou - ponúkajú fotky a videá alebo schôdzky výmenou za finančný dar. "Dostali sme 221 darov, niektorí ľudia nám dali peniaze dokonca niekoľkokrát," raduje sa Martyna, ktorá je členkou neformálnej skupiny Sex Work Polska, obhajujúcej práva tohto druhu zamestnania. 

Na druhej strane Atlantiku ide o väčšie čiastky. Šéfka kanadskej organizácie Pace Lyra McKeeová uviedla, že sa im podarilo vyzbierať 87 226 kanadských dolárov (57 400 eur). Výška príspevku sa líši v závislosti na sociálnom vylúčení príjemcu, ako je farba pleti, transsexualita alebo telesné postihnutie. V Amsterdame zas považuje skupina Prostitution Information Centre (PIC) za šokujúce, že sú sexuálne pracovníčky, ktoré platia dane, vylúčené z podporných programov vlády. 

Prostitútky prehovorili, ako si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pandémia má aj ďalší účinok - veľa týchto žien, ktorých pracoviská boli uzavreté, sa preorientovalo na prácu pred videokamerami. V Amsterdame členka PIC Yvette Luhrsová začala organizovať vzdelávacie kurzy pre prostitútky, ktoré boli nútené odísť z ulíc a začať si zarábať na internete. Jedna poľská prostitútka v tejto súvislosti prezradila, že niektorí klienti majú naozaj zvláštne požiadavky. "Jeden muž chcel so mnou súložiť bez toho, aby si dal dole rúško. Iný zase chcel hodinu masturbácie na vzdialenosť dvoch metrov," uviedla.

Viac o téme: SexProstitútkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu