Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Bohatí Rusi si chcú zabezpečiť prežitie, využívajú na to hnusné praktiky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Bohatí Rusi skupujú pľúcne ventilátory, zatiaľ čo v regiónoch ich je akútny nedostatok, napísal denník The Moscow Times. Miliardári sa snažia zásobiť drahým zariadením, aby si zabezpečili prežitie v prípade ťažsieho priebehu ochorenia COVID-19.

KORONAVÍRUS Tento balík opatrení má zachrániť slovenskú ekonomiku! Ivan Mikloš vidí jeden veľký problém

"O múku alebo pohánku, ktorú vykupujú obyčajní Rusi, sa títo ľudia nezaujímajú," píše denník. Podľa jeho informácií stojí jedno ventilačné zariadenie zhruba dva milióny rubľov (22 700 eur), čo je pre bežných občanov Ruskej federácie nedostupná čiastka. Predajcovia napriek tomu nestíhajú vybavovať objednávky a väčšina záujemcov zariadenie nedostane. "Máme nekonečne veľa objednávok, ale na sklade nie je nič," povedal jeden z predajcov. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

Približne štvrtina pľúcnych ventilátorov, ktoré majú k dispozícii ruské nemocnice, sa nachádza v Moskve a v Petrohrade. Do ostatných miest síce ministerstvo zdravotníctva posiela peniaze, ale kúpiť ventilačné prístroje nie je možné. V mnohých nemocniciach sa musia spoľahnúť na staršie a menej kvalitné aparáty. V Rusku do týchto chvíľ evidujú viac ako 1500 nakazených koronavírusom, osem ich ochoreniu COVID-19 podľahlo. 

Viac o téme: RuskoKoronavírusCOVID-19Pľúcny ventilátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu