Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Tento bežný zvyk v aute nikdy nerobte! Inak môžete skončiť so strašnými zraneniami

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

CARDIFF - Vykladať si nohy na palubnú dosku počas dlhej cesty autom je zlozvyk mnohých spolujazdcov. Ak sa to týka aj vás, po tomto upozornení od policajta z Walesu s tým určite prestanete. Na internete uverejnil röntgenovú snímku zranení jednej ženy po autonehode. Zraneniam by sa dalo zabrániť, keby sedela normálne.

Na fotke sú zachytené stehenné kosti ženy, z ktorých jedna sa po autonehode úplne vykĺbila a druhá praskla. Snímku zverejnil na Twitteri seržant Ian Price, ktorý týmto spôsobom varuje ostatných, aby s vykladaním nôh na palubnú dosku okamžite prestali. "Tu je röntgenová snímka zranenia, ktoré po nehode utrpela spolujazdkyňa vykladajúca si nohy na palubnú dosku. Ak uvidíte, že to robí aj váš spolujazdec, ukážte mu tento záber," napísal. 

Mnohí ľudia na Twitteri priznali, že zo záberu zostali zdesení, pretože aj oni robia v aute to isté. "Mám 60 rokov a urobila som to už veľakrát. Viem, že po tomto s tým prestanem," uviedla jedna zo žien. V komentároch sa ozval aj muž, ktorý pracuje ako hasič. Prezradil, že zranenia by mali ešte väčšie následky, keby si žena vyložila nohy na priestor s airbagom. "Bol som svedkom niekoľkých nehôd, pri ktorých mali spolujazdci vyložené nohy. Nerobte to, následky sú veľmi smutné," odkázal. 

FOTO Tento bežný zvyk
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Presvedčila sa o tom aj Grainne Kealyová z Írska, ktorá mala počas autonehody v roku 2006 vyložené nohy. Prišla o celé čelo. O dva roky neskôr jej lekári museli implantovať keramické čelo. Ďalšia žena z USA skončila so znetvorenou tvárou, pretože v dôsledku vystrelenia jej airbag vrazil nohu vyloženú na palubnej doske do tváre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu