Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Vodič (66) chcel použiť špeciálny jazdný pruh: Neuveriteľné, čo bol schopný pre to urobiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

PHOENIX - V americkom štáte Arizona zastavili vodiča, ktorý si na sedadlo spolujazdca posadil kostru, aby mohol využiť jazdný pruh vyhradený pre vozidlá obsadené dvoma a viac osobami. Arizonský úrad pre verejnú bezpečnosť o tom informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde zverejnili aj fotografiu falošného spolujazdca.

Šesťdesiatdvaročného muža zastavili, keď si jeden z príslušníkov všimol kostru s klobúkom priviazanú k sedadlu žltým povrazom. Špekulant dostal pokutu a úrad využil jeho prípad, aby varoval ostatných vodičov, že takéto taktiky nebudú tolerovať. Ročne pritom v Arizone chytia asi sedemtisíc šoférov porušujúcich predpisy upravujúce používanie jazdných pruhov pre vozidlá obsadené dvoma a viac osobami, takzvané HOV lane.

"Myslíte si, že môžete používať HOV lane s kostrou na sedadle spolujazdca? To sa smrteľne mýlite!" napísali zástupcovia úradu na Twitteri, odkazujúc na fiktívneho zloducha z príbehov o superhrdinovi He-Manovi a svoj post zakončili hashtagmi #Dobrý pokus a #Nie si He-Man. Vlani v apríli zase zastavili vodiča, ktorý chcel policajnú kontrolu oklamať figurínou so šiltovkou a slnečnými okuliarmi.

Viac o téme: KostraArizonaSpolujazdecJazdný pruh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu