Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Dôchodca si kúpil v starožitníctve taburetku: Z toho, čo v nej našiel, skoro odpadol

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Eyewitness News ABC7NY)

OWOSSO - Zákazník predajne s použitým nábytkom v štáte Michigan zažil šok po tom, ako si domov priniesol taburetku. Nachádzal sa v nej totiž značný finančný obnos. Kupujúci sa však zachoval veľmi čestne a peniaze vrátil pôvodnej majiteľke. Kuriózne na celej situácii je to, že o závratnej sume v kuse nábytku vôbec nevedela.

Howard Kirby z mesta Owosso si po Vianociach kúpil taburetku za 70 dolárov (63 eur). Jej kúpou ale mohol získať oveľa viac. Stolička mala totiž sedačku otvárateľnú na zips a keď ju otvorila Kirbyho manželka, našla vnútri 43 170 dolárov (vyše 38 000 eur). Mnohých ľudí by takýto nález pokúšal a nechali by si ho, no Howard sa zachoval ako čestný muž a peniaze odovzdal pôvodnej majiteľke Kim Fauth-Newberryovej.

VIDEO Dôchodca si kúpil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Sally York/The Argus-Press)

"Robím čo môžem, aby som žil podľa Kristovho učenia. Čo som urobil, je správne. Tie peniaze určite potrebujú a pomôžu im," uviedol 54-ročný Američan. Newberryová pritom o peniazoch v taburetke vôbec netušila Taburetka patrila jej starému otcovi Phillipovi Fauthovi, ktorý zomrel v júli. 

FOTO Mama kúpila dcérke na Vianoce bábiku: Hrozivý nález v jej hlave, to nečakala ani v najhoršom sne

"Bol to skromný a staromódny muž. Vždy všetko platil v hotovosti," povedala jeho vnučka. Finančný obnos tvorili stodolárové bankovky oddelené kancelárskymi sponami a doplnené ručne písanými poznámkami. 

Viac o téme: PokladNález Starožitníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu