Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Matka dvoch detí (31) začala pri sexe krvácať: Gynekológ ju odbil, teraz umiera

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

CONGELTON - Srdcervúci príbeh 31-ročnej Britky Maxiny Smithovej sa začal písať v roku 2016, keď začala krvácať. Neskôr jej bola diagnostikovaná rakovina. Žena tvrdí, že všetko mohlo byť inak, keby jej lekári ešte na začiatku urobili požadované vyšetrenie. Odmietli ju iba preto, lebo zo zákona nemala na nové testovanie nárok.

Keď začala Maxine pred pár rokmi počas sexu krvácať, namierila si to hneď ku gynekológovi a požiadala ho, aby jej urobil vyšetrenie steru z krčka maternice. Bola však odmietnutá, pretože od podobného testovania v jej prípade neubehol ani rok. "Stále som krvácala a bola som s tým u lekára asi päťkrát. Vyšetril ma a tvrdil, že som v poriadku, hoci mi neurobil nijaký test. Bola som tam toľkokrát a vždy mi povedal, že to spôsobujú antikoncepčné tabletky," spomína dvojnásobná matka.

FOTO Matka dvoch detí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keďže príznaky neustupovali, zmenila lekára. Ten jej test urobil a vzápätí oznámil krutú diagnózu - tretie štádium rakoviny krčka maternice. Pacientka sa tak musela podrobiť hysterektómii a následne chemoterapii. Po liečbe sa síce situácia na čas upokojila, ale v novembri 2019 vyšetrenia zistili, že sa Smithovej rakovina vrátila a navyše sa rozšírila do lymfatických uzlín a čriev. "Nemyslím si, že by sa toto všetko dialo, keby mi ochorenie lekár odhalil včas," hovorí s trpkosťou v hlase žena, ktorej dávajú onkológovia maximálne tri roky života.

FOTO Matka dvoch detí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Situácia v rodine je vraj zdrvujúca, ale Maxine sa snaží pred ňou uchrániť aspoň svoje deti vo veku šesť a päť rokov. Momentálne podstupuje ďalšiu chemoterapiu. Je pre ňu extrémne ťažké pozerať sa na svoje malé deti a uvedomovať si, že ich nebude vidieť rásť. "Bojujem zo všetkých síl a dúfam v zázrak. Chcem byť s mojimi deťmi čo najdlhšie," uzatvára Smithová.

Viac o téme: SexRakovinaKrvácanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu