Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Mladík chcel odfotiť prvý východ slnka v novom roku: Namiesto toho zachytil magický prízrak

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram/rhysi89)

SNOWDON - Britský turista sa vydal do hôr v severnom Walese, aby vyfotil východ slnka. Nečakal, že sa mu podarí zachytiť oveľa viac. Na jeho fotografiách sa objavuje postava v oblakoch, okolo ktorej je viditeľný kruh dúhy. Aj keď to pôsobí magicky, ide o obyčajnú optickú ilúziu.

Zatiaľ čo sa zvyšok sveta zobudil 1. januára s bolesťou hlavy, suchom v ústach a opicou, Rhys Pleming sa spolu s kamarátom vydal na Snowdon, najvyšší vrchol vo Walese, aby tam vyfotografovali prvý východ slnka v novom roku. Na vrchole hory sa mladíkovi naskytol nádherný úkaz známy ako Brockenov prízrak. Na fotkách sa zdá, že z oblakov zostupuje anjel, okolo ktorého je viditeľný kruh dúhy a svetla.

FOTO Mladík chcel odfotiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/rhysi89)

Bez znalosti tohto fenoménu by ste ľahko niekoho presvedčili o tom, že je to paranormálny jav. Ide ale len o optickú ilúziu, ktorá sa vytvorí vždy, keď slnko zasvieti za niekým, kto sa pozerá z hrebeňa do hmly.

Aj napriek tomu si Pleming myslí, že fotky sú majestátne. "Východ slnka bol viditeľný len z polovice, ale s kamarátom sme sa rozhodli, že aj tak pôjdeme. Povedal mi, aby som kráčal vpred. Mohlo byť tak štvrť na deväť, keď som začal robiť prvé fotky vychádzajúceho slnka. V tom čase tam bolo niekoľko ďalších ľudí," spomína si. 

FOTO Mladík chcel odfotiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/rhysi89)

Keď o hodinu neskôr dorazil na vrchol aj Rhysov kamarát, stali sa svedkom spomínaného fenoménu. Bolo to perfektne načasované. Iný turista, ktorý bol v tom čase na vrchole tiež, priznal, že na hore bol už viac ako štyridsaťkrát, Brockenov prízrak ale ešte nikdy nevidel. Sám Rhys dodáva, že vidieť tento prízrak je naozaj rarita. 

Viac o téme: AnjelPrízrakOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu