Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dvanásť vecí, ktoré o vás hovorí vaše písmo: Ani netušíte, ako veľa ním o sebe prezrádzate

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Rukopis môže o vás prezradiť naozaj veľa. Odborníčka na grafológiu Annette Poiznerová vo svojej štúdii Klinická grafológia: Interpretačná príručka pre praktických lekárov duševného zdravia tvrdí, že už spôsob, akým niekto kladie pero na papier, odhaľuje podstatné časti osobnosti, ktoré sú inak ťažko rozpoznateľné.

Ručné písanie je síce postupne vytláčané elektronickým písmom, stále je však veľa príležitostí, kedy môžu ľudia komunikovať práve týmto spôsobom. A práve písmo dokáže toho o vás veľa prezradiť. Kanadská grafologička Annette Poiznerová vám v nasledujúcich riadkoch o tom prezradí čosi viac. 

Malé písmo: Ste introvert

Drobný rukopis podľa odborníčky prezrádza, že ide o ľudí, ktorí majú silné schopnosti sústrediť sa. Podobne, ako ich sotva viditeľne napísané slová, aj ich autori sú ťažko pochopiteľní, introvertní a strážia si súkromie. 

Dvanásť vecí, ktoré o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Veľké slová: Chcete pozornosť

Poiznerová hovorí, že tí, čo píšu veľké písmená, majú túžbu vyniknúť. Rozpínavosť písania je ďalším prejavom ich túžby po expanzii v prostredí.

Príliš naklonené písmo: Cítite sa dominantne

Ak sú výsledkom vášho písania riadky, ktoré vyzerajú, akoby odolávali silnému vetru, tak vraj máte silné analytické schopnosti a dominantný typ osobnosti. Ste síce sociálne menej zdatný, ale dôvtipnejší ako vaši rovesníci.

Písanie veľkými písmenami: Ste nezávislý

Ak má niekto tendenciu písať veľkými písmenami, pravdepodobne to svedčí o jeho nezávislosti a vzdorovitosti. Mimochodom, do tejto skupiny patrí aj autor Simpsonovcov Matt Groening, ktorého rebelská osobnosť definovala väčšinu jeho práce.

Ľahký tlak pera na papier: Ste citlivý

Ak niekto píše a jeho pero sa pri tom len zľahka dotýka papiera, poukazuje to podľa Poiznerovej na emocionálnu citlivosť alebo emocionálne problémy. Môžete takmer počuť, ako pero v rukách týchto ľudí kričí: "Netlač ma!"

Dvanásť vecí, ktoré o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Zaoblené písmo: Ste človek s otvoreným srdcom

Okrúhle písmo naznačuje, že ste výraznejší, emotívnejší a srdečnejší. Takže ak možno nabudúce pôjdete na rande, prezrite si písmo človeka, s ktorým sa máte stretnúť a získate tak dobrú predstavu o jeho emočnej inteligencii.

Veľké medzery: Cítite sa vzdialene

Mimoriadne široké medzery majú svedčiť o tom, že ich autor je niekto vzdialený a pravdepodobne má problémy s nadviazaním kontaktu. 

Malé medzery: Túžite po blízkom kontakte

Keď pisateľ umiestňuje slová veľmi blízko k sebe a celý vzhľad textu pôsobí stiesnene, tak ide o ľudí, ktorí túžia po blízkom kontakte. Ale pozor! Nie vždy môže ísť o kontakt príjemný a akceptovateľný, pretože títo ľudia majú problém s dodržiavaním priestoru medzi ľuďmi.

Bezchybný štýl: Ste prispôsobivý človek

Grafologička hovorí, že autor úhľadných bezchybných riadkov je prispôsobivý a v súlade s okolím. Takto píšuca osoba sa riadi presnými pokynmi. 

Dvanásť vecí, ktoré o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Odlišný podpis: Navonok pôsobíte inak, než aký v skutočnosti ste

Ak autor používa podpis, ktorý je radikálne odlišný od zvyšku písma, môže to naznačovať, že ide o osobu, ktorej verejný obraz je v rozpore s jej sebavnímaním. Odborníčka to prirovnáva k situácii, keď riadky píšu dve osoby. Práve na odlišnosti písania a podpisu títo ľudia vyjadrujú, že sú v nich ukryté dve rôzne "ja". 

Prekrývajúce sa meno a priezvisko: Ste blízky svojej rodine

Ak meno a priezvisko osoby majú tendenciu prekrývať sa pri podpisovaní, ide o dôkaz úzkeho spojenia s osobou, po ktorej je vaše priezvisko pomenované, či už ide o rodiča alebo manžela. V určitých prípadoch môže dokonca naznačovať závislosť alebo nadmernú spojitosť s touto osobou.

Svedomito napísané T a I s bodkou: Ste detailista

Pozornosť pri písaní T a bodky nad i dokazuje, že ste precízny a orientujete sa na detaily. Ide o ľudí, ktorí sú svedomití a odmietajú zanechať na ručne písaných riadkoch akékoľvek škrtance. 

Viac o téme: RukopisGrafológiaRučné písmo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu