Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Starej Kremničke sa pred koncom vojny stalo veľké nešťastie: Teraz tam nahrali hlasy zo záhrobia?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SGH)

STARÁ KREMNIČKA - Slovenskí lovci duchov sa tentokrát vybrali preskúmať Starú Kremničku v okrese Žiar nad Hronom. Na tomto mieste sa v decembri 1944, čiže krátko pred koncom druhej svetovej vojny, odohralo veľké nešťastie. Nemecký vojenský transport prevážajúci vojakov, zbrane a muníciu sa za železničnou stanicou vykoľajil, v dôsledku čoho prišlo o život viac ako 360 ľudí. Mŕtvych vojakov odviezli na neznáme miesto, možno aj preto sú niektorí ľudia presvedčení o tom, že ich duše tu blúdia doteraz.

Členov Slovak Ghost Hunters pozval do Kremničky predseda OZ Kamenica František Kovár. Železničná trať na mieste tragédie je ešte stále v prevádzke, bolo preto treba byť opatrný. Lovci duchov pri vyšetrovaní použili kamery, diktafóny, spiritboxy, SLS kameru aj fullspectrum kameru. 

V Starej Kremničke sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SGH)

O nešťastí v Starej Kremničke neexistujú žiadne oficiálne záznamy, len pár nejasných výpovedí očitých svedkov, preto vyvoláva toľko špekulácií. Tragédiu vyšetrovalo Gestapo, pretože vlak prevážal najmä jednotky SS. Vo Vrútkach bol ale nemecký rušeň nahradený slovenským, takže v transporte sa nachádzali aj Slováci. Lovci duchov použili kamery, diktafóny, spiritboxy, SLS kameru a aj fullspectrum kameru. "Na diktafóny aj spiritboxy sme dostali jasné odpovede. Pri otázke, kde sa nachádzate, sa nám na diktafóne ozval mužský hlas, ktorý povedal "sme dole". Na prístroje sme zaznamenali aj kroky," povedal Matej.

Od sprievodcu sa dozvedeli, že nehoda nemeckého vlaku nebola jediná, ktorá sa v Kremničke stala. Už skôr tam havaroval vlak, ktorý si tiež vyžiadal ľudské obete. "Je možné, že sa nám ozvali zo záhrobia," dodal člen skupiny. Vyšetrovanie ukončili okolo tretej hodiny nadránom.

Viac o téme: DuchLovci duchovSlovak ghost huntersStará kremnička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu