Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Zaplavené ulice si vypýtali svoju daň: Dvoch školákov uniesla voda, zúfalá snaha o pomoc

Euan Bottomley a Luke Davies. Zobraziť galériu (2)
Euan Bottomley a Luke Davies. (Zdroj: FB/Metro)

SLEAFORD – Dvaja dvanásťroční školáci Euan Bottomley a Luke Davies sa takmer stali obeťami záplav, ktoré v týchto dňoch trápia Anglicko. Chlapcov totiž vtiahol do potrubia silný prúd vody. Incident sa, našťastie, skončil bez vážnejších následkov. Rodičia však vyzývajú miestne úrady, aby zabezpečili toto nebezpečné miesto.

Cesta zo školy zaplavenými ulicami Sleafordu v Lincolnshire sa skončila takmer tragicky pre Euana Bottomleyho a Luka Daviesa. Rozvodnená rieka, ktorá sa vyliala do okolitých ulíc a zaplavila kanály a potrubia, urobila totiž z chodníkov a ciest nebezpečné a najmä neprehľadné miesta.

„Nevedel som, po čom šliapem. Voda bola úplne všade,“ hovorí Euan, ktorého doslova pohltilo potrubie. Prúd silnej vody potom chlapca unášal a nakoniec ho vyľakaného vymrštil na druhom konci.

Čítajte aj: Morbídna tradícia: FOTO Námorník do seba obrátil pohárik so svojím prstom, z dôvodu vám príde zle

„Nejako som sa pozviechal. Vôbec som tam nemohol dýchať.“ Spolužiak Luke uvidel jeho školský ruksak vo vode a prebrodil sa k nemu. Lenže silný prúd vody ho tiež stiahol do potrubia. Chlapcom sa, našťastie, nič nestalo. Rodičia však potvrdili, že ich deti boli po príchode domov zmätené a šokované.

Euan Bottomley a Luke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Metro)

„Keby bol v tom potrubí uviaznutý nejaký konár, zostali by sme tam. Nemali by sme šancu dostať sa von, bol tam silný prúd,“ hovorí Euan. Rodičia už upozornili miestne úrady a žiadajú, aby bolo potrubie zabezpečené. „Keby tam naše deti zostali zakliesnené, ani by sme nevedeli, kde ich máme hľadať,“ hovoria vystrašení rodičia. „Na zabezpečenie toho miesta stačí kus kovu. Čo ak sa niečo podobné zopakuje a ten, kto tam spadne, nebude mať také šťastie ako mali naši chlapci?“

Viac o téme: ZáplavyRieka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu