Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Morbídna tradícia: Námorník do seba obrátil pohárik so svojím prstom, z dôvodu vám príde zle

Nick Griffiths Zobraziť galériu (3)
Nick Griffiths (Zdroj: FB/Downtown Hotel)

DAWSON – Hotel Downtown v Dawson City v kanadskom štáte Youkon je preslávený popíjaním nápoja, ktorý mnohí označujú ako nechutný a morbídny zároveň. Naposledy si na ňom pochutnal britský námorník Nick Griffiths z Boltonu. Svoju novú skúsenosť opísal celkom pozitívne a vraj nie je až taká zlá, ako o nej všetci hovoria.

Popíjanie drinku, v ktorom pláva konzervovaný ľudský prst z nohy, považujú v hoteli Downtown v kanadskom meste Dawson za tradíciu, ktorá má svoje korene v roku 1973. A pokiaľ ju vyskúšate, stávate sa členom klubu Sourtoe Cocktail Club. Členstvo v ňom je podmienené práve ochutnávkou nápoja, ktorého súčasť tvorí táto časť ľudského tela a úplne stačí, ak sa pri popíjaní dotkne vašich pier. „Nie je to až také zlé,“ potvrdil britský štyridsaťsedemročný námorník Nick Griffiths z Boltonu.

Nick Griffiths
Zobraziť galériu (3)
Nick Griffiths  (Zdroj: FB/Downtown Hotel)

Všetko si vyskúšal „na vlastné ústa,“ keď mu v pohári whisky plával práve jeho omrznutý amputovaný prst, o ktorý prišiel pred pár mesiacmi po miestnom extrémnom, 480 kilometrovom zimnom maratóne.

„Po operácii som ležal v nemocnici. Zdravotná sestra mi porozprávala o tejto zvláštnej tradícii a ukázala mi aj video,“ spomína si. „Rozhodol som sa môj prst darovať hotelu a sám som si teraz vyskúšal, ako chutí takýto nápoj.“

Nick Griffiths
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Downtown Hotel)

Čítajte aj: Desať hrôzostrašných snov, ktoré by ste nemali ignorovať: Toto znamenajú v skutočnosti

Amputované prsty z nôh musia byť šesť týždňov konzervované v soli a až potom sú ponúkané záujemcom o členstvo v spomínanom klube. „Nebolo to až také zlé, ako si myslíte. Je to podobné, ako keď sa vaše pery dotknú ľadu,“ hovorí námorník.

Dodal, že hotel Downtown často prijíma amputované prsty od dobrovoľníkov a personál si tieto neobvyklé „darčeky“ patrične cení. Každý zákazník, ktorý ho zámerne alebo náhodou prehltne, musí zaplatiť pokutu vo výške 2 500 dolárov (2 266 eur). „Myslím si, že moje dcéry sú z toho trochu mimo, ale považujú to za celkom zábavné,“ priznáva Brit. „Určite je to niečo, čo si navždy zapamätajú.“

Viac o téme: BarPrst
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu