Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Robotníci rekonštruovali historickú budovu: Zbúrali jednu priečku a... desivý objav za ňou!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/dhy frs)

VALDOSTA - Stavebných robotníkov zaskočil počas rekonštrukcie historickej budovy v štáte Georgia morbídny nález. Šlo zhruba o tisícku ľudských zubov, ktoré sa povaľovali za jednou zo zbúraných priečok. Nejde však o výsledok žiadneho mučenia či nejakých rituálnych praktík.

Rekonštrukcia historických budov zvykne bývať zdrojom zaujímavých objavov, ktoré v nich zanechal čas. Jeden taký čakal na robotníkov, ktorí pri prestavbe viac ako storočnej budovy v meste Valdosta objavili tisíc ľudských zubov. Skrývali sa za jednou z priečok na druhom poschodí.

Na miesto bol privolaný aj riaditeľ Historickej spoločnosti a múzea v okrese Lowndes Donald Davis. Podľa jeho informácií v budove v rokoch 1900 až 1930 pôsobili dvaja zubári - Clarence Whittington a Lester G. Youmans.

FOTO Robotníci rekonštruovali historickú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/dhy frs)

"Snažíme sa dať dohromady kúsky tejto historickej skladačky. Bola tu lekáreň a nad ňou mal ambulanciu práve doktor Youmans. Nájdené zuby sú pravdepodobne výsledkom jeho práce," uviedla správkyňa štvrte Ellen Hillová. 

Laser odhalil v lese tajuplný objav: Nečakal som, že to bude až taká bomba!

Zaujímavosťou je to, že nejde o prvý nález tohto druhu v štáte Georgia. Skladisko ľudských zubov objavili už dávnejšie aj v historických budovách v Greensboro a Carrolltone. "Išlo asi o bežnú praktiku zubárov v minulosti. Hádzali vytrhnuté zuby do nejakej dutej preliačiny v stene a časom z nich vznikla takáto slušná zbierka. Niektoré exponáty si ponecháme v múzeu ako dôkaz dentálnej histórie nášho mesta," dodal Davis. 

Viac o téme: ZubyObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu