Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vnúčatá našli po babičke obrovský poklad: Celé roky ho ukrývala v mrazničke pri jahňacine!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

UFFINGTON - Zberateľka starožitností požiadala expertov, aby určili hodnotu cenností, ktoré sa našli v dome po zosnulej starej pani v anglickom grófstve Wiltshire. Ukázalo sa, že ide o šperky v hodnote viac ako 115 000 eur. Najväčším prekvapením v tomto prípade ale bolo to, že sa nachádzali v mrazničke.

Aukcionárka Pippa Kindosonová-Triggová uviedla, že vnúčatá nebohej ženy ju požiadali, aby drahocennosti ohodnotila. Tie sa okrem iného našli aj v mrazničke pri zamrznutom jahňacom mäse. Chlad vraj nemal na ich stav žiadne negatívne účinky. V dome sa nachádzali aj doklady o tom, že šperky boli kúpené na rôznych aukciách alebo od konkrétnych predajcov.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

"Pozostalí po starenke povedali, že ich babička mala schovaných veľa pekných vecí. Ľudia jej generácie mali tendenciu ukrývať svoje cennosti pre prípad, že by prišli horšie časy," prezradila Triggová. 

VIDEO Mysleli si o nich, že sú blázni: Otec so synom však objavili na svojom pozemku poklad!

Súčasťou kolekcie je napríklad 500-ročný renesančný smaltovaný prívesok v hodnote v prepočte takmer 30 000 libier, 400-ročná sada šperkov z rubínového zlata, náhrdelník s príveskom z diamantu a smaragdu, taliansky zafír zo 17. storočia za 15 000 libier či rubínový náhrdelník. Všetky nájdené cennosti poputujú na aukciu, ktorá sa koná 13. novembra v meste Swindon. Ich hodnota je predbežne odhadovaná na 100 000 libier (116 000 eur). 

Viac o téme: PokladŠperky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu