Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena (31) dvadsať rokov trpela silnými migrénami: Zázračne vyzdravela, keď prestala jesť TOTO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Leia Harrison)

LEICESTER - Mladá žena z anglického Leicesteru trpela dlhé roky silnými migrénami. Bála sa, že má nádor na mozgu. Krvná analýza ale zistila, že za všetko môže intolerancia na laktózu. Jej zdravotný sa zlepšil takmer okamžite po tom, čo prestala jesť mliečne výrobky.

Tridsaťjedenročná Leia Harrisonová už odmlada trpela neznesiteľnými bolesťami hlavy. Dokázala to vydržať len vďaka vysokej dávke liekov proti bolesti a dlhému spánku. Niekedy spala aj viac ako 24 hodín.

Po tom, čo jej strýko zomrel na nádor v mozgu, sa začala zaujímať o túto diagnózu a bála sa, že ňou trpí aj ona. Pred niekoľkými mesiacmi preto zašla na odborné vyšetrenie. To, prekvapivo, ukázalo, že má intoleranciu na laktózu a žiadny nádor. 

Žena (31) dvadsať rokov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Milovala som makaróny so syrom či hrianky so syrom, ale ukázalo sa, že oni nemilovali mňa," povedala Leia. Jej migrény boli teda spôsobené touto intoleranciou, musela preto drasticky zmeniť svoj jedálniček. Zmena nastala takmer okamžite odvtedy, čo prestala jesť mliečne výrobky. "V práci dokážem lepšie fungovať. Viac sa sústredím a po jedle nie som tak unavená a hlavne už nemávam také šialené bolesti hlavy," teší sa Harrisonová. 

FOTO Tínedžerka (18) počas tréningu začala mať veľké bolesti: Ich príčina ju úplne dorazila

Podľa odborníkov môže strava pri migréne zohrať kľúčovú úlohu. Látka nazývaná tyramín, ktorá sa vyskytuje v niektorých syroch ako čedar, hermelín alebo stilton, ale aj údenom mäse, môže vyvolať množstvo zdravotných problémov.

Viac o téme: MigrénaBolesť hlavyIntolerancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu