Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dvojčatá majú rôznych otcov

PEKING – Príroda sa niekedy dokáže s našimi osudmi poriadne zahrať. Komu by napadlo, že dvojčatá môžu mať rôznych otcov? Teoreticky to možné je, praktický prípad teraz riešia v najväčšej bašte komunizmu. Číňan Liu Juan pomocou testov DNA zistil, že je biologickým otcom iba jedného zo svojich dvoch synov, ktorí sa narodili ako dvojčatá.

Podozrenie, že ho manželka podviedla sa nakoniec potvrdilo, lenže Liu čakal, že obaja synovia sú deťmi iného muža. Výsledky testov DNA však šokovali aj samotných zdravotníkov, pretože s podobným prípadom sa doteraz v praxi nestretli.

„Dieťa, ktoré sa narodilo ako prvé, bolo oveľa väčšie než to druhé, ktoré bolo veľmi slabé a choré,“ povedal Liu novinárom. To samo o sebe ešte neznamená, že sú dvojčatá nevlastné. Niekedy je rozdiel vo veľkosti aj medzi vlastnými dvojvaječnými súrodencami.

Skutočné obavy začal mať otec vo chvíli, keď vyšlo najavo, že každý chlapec má inú krvnú skupinu. Neskôr sa ukázalo, že mladší chlapček sa na otca ani len trochu nepodobá. Testy DNA potvrdili, že Liu je biologickým otcom len staršieho dieťaťa.

„Moja manželka sa priznala, že mala sex so svojim bývalým priateľom aj potom, čo sme sa vzali,“ dodal Liu, ktorý hneď požiadal o rozvod.

Lekári tvrdia, že prípad je síce ojedinelý, ale nie nevysvetliteľný. Mužské spermie totiž dokážu v ženských pohlavných cestách prežiť až 72 hodín. Takže ak žena súloží s viacerými mužmi v krátkom čase po sebe, môže oplodniť jej vajíčko ktorýkoľvek z týchto sexuálnych partnerov, nielen ten prvý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu