Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dermatologička radí: Ráno dezodorant nepoužívajte! Čítajte prečo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA - Známa americká dermatologička Sandra Leeová tvrdí, že používanie dezodorantu ráno nie je až také účinné, ako si mnohí z nás myslia. Podľa jej slov je lepšie použiť tento kozmetický prípravok pred spaním. Je to vraj najlepší spôsob, ako zabrániť vzniku telesného zápachu. Svoje tvrdenie podložila vedeckým vysvetlením.

Leeová, ktorá je vo svojej televíznej šou známa ako Doktorka Pimple Popper, vyvrátila mýtus o používaní dezodorantu ráno. "Dezodorant je najlepšie aplikovať na noc, pretože v tom čase potné žľazy nie sú také aktívne, ako inokedy cez deň. Je to tým pádom efektívnejšie," vysvetľuje. 

Dermatologička radí: Ráno dezodorant
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V rovnakej epizóde sa dermatologička venuje aj starostlivosti o pleť a spomína na to, ako sa starala o pokožku tváre, keď bola mladšia. V problematike umývania tváre a starostlivosti o pokožku má Sandra jeden veľmi užitočný trik. "Z pohľadu dermatologičky viem, že najdôležitejšia vec počas umývania tváre je teplota vody. Nie je vhodná ani príliš horúca, ani príliš chladná voda. Nechcete predsa šokovať pokožku, najlepšia je preto vlažná voda," dodala Leeová. 

Viac o téme: Dezodorant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu