Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Knihovníčka otvorila knihu a nechcela veriť vlastným očiam, čo v nej našla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

INDIANAPOLIS - Ľudia sa naozaj dokážu niekedy správať ako barbari. Dokazujú to zábery zverejnené na Twitteri v rámci výzvy sociálnej siete. Na základe nej začali zverejňovať fotografie jedál, ktoré sa dajú využiť ako záložky do kníh. Jeden čitateľ to však prehnal a ako záložku použil... no, však uvidíte sami.

Minulý týždeň vyzýval Twitter užívateľov, aby zverejnili fotografie potravín a nápojov, ktoré by mohli byť použité ako záložka do kníh. Výzva spustila vlnu zdokumentovaných nápadov, ktoré ale bohužiaľ majú pramálo spoločné s láskou k čítaniu a ku knihám. Na mnohých záberoch totiž figurovali ako záložky sušienky, a to nielen suché, ale aj zaliate mliekom, ovocné šťavy, vločky, hranolky či zmrazený hovädzí steak. Smutné však je, že knihy špinavé a zničené od jedla nie sú vo verejných knižniciach žiadnou veľkou neznámou. Výzva pobúrila mnohých ľudí, ktorým sa nepáči, že sa knihy takýmto neúctivým spôsobom znehodnocujú. 

Jeden príklad za všetky. "Nemáte záložku? Skúste použiť taco," okomentovala kontroverznú výzvu knihovníčka Amanda Maeová z amerického štátu Indiana a priložila fotografiu s otvorenou knihou, do ktorej jeden z čitateľov vložil obľúbenú plnenú placku.

Takto zničeným dielom bolo šieste vydanie knihy "Nonsense Songs and Stories" od Edwarda Leara zaradené do stovky najlepších detských kníh. "V knihe bolo tak vylisované, že som si ho takmer nevšimla," dodala pracovníčka knižnice. 

Viac o téme: KnihaVýzva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu