Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Mladík zbadal dieru v stene, chcel vedieť, čo v nej je: Keď TO vyliezlo von, striaslo ho

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Viral Press)

WILTSHIRE - Video pochádzajúce z anglického grófstva Wiltshire zachytáva obrovského pavúka, na ktorého náhodou narazil Chris Brown, keď ho upútala diera v tehle pred jeho kanceláriou. Pozoruhodné je, že druh tohto článkonožca sa doteraz vyskytoval najmä v južných častiach Európy.

Globálne otepľovanie a s tým spojená zmena klímy sa postupne prejavuje vo všetkých sférach nášho života. Dôkazom toho je aj video Chrisa Browna, na ktorom zachytil najväčšieho európskeho pavúka druhu segestria florentina. Náhodne si ho všimol v diere tehlovej steny pred svojou prácou na juhozápade Anglicka. Na videu láka pavúka na paličku. Ten aj na chvíľu vylezie a ukáže svoje mohutné telo, no vzápätí zalezie späť. "Myslím, že sa tam ukrývajú štyria," hovorí Chris. 

VIDEO Mladík zbadal dieru
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

VIDEO Mladík naďabil na neidentifikovateľné klbko: Zdvihol ho a... toto by ste nikdy nechceli zažiť!

Uhryznutie tohto pavúka nie je pre človeka nebezpečné, môže ho však sprevádzať nepríjemná triaška. Až doteraz sa vyskytoval najmä na juhu Európy, ale otepľovanie klímy mu postupne vytvára dobré životné podmienky aj v teplejších regiónoch Anglicka. Segestria florentina je považovaný za kanibala, pretože potomkovia si s chuťou pochutnajú na svojej matke. Okrem toho rád loví šváby, nočné motýle, včely a osy. 

Viac o téme: Pavúk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu