Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Hyenizmus mladíka nemá obdoby: Za člnom ťahal žraloka, utýral ho na smrť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Feedimo News)

HILLSBOROUGH COUNTY - Muž z Floridy čelil obvineniam z týrania zvierat. V roku 2017 pobúril verejnosť tým, že za svojím člnom na lane ťahal žraloka. Z videa je evidentné, že chlapík sa na utrpení živočícha zabáva. Teraz si za to posedí vo väzení a okrem toho dostal aj vysokú pokutu a povinnosť vykonať verejnoprospešné práce.

Robert Lee Benac je hlavným aktérom v prípade incidentu, ku ktorému došlo pred dvomi rokmi v blízkosti floridského Štátneho parku Egmont Key. Na svojom vysokorýchlostnom člne ťahal na lane žraloka a očividne sa na tom aj dobre zabával. Pokračoval dovtedy, kým žralok nezahynul. Spolu so svojimi dvomi komplicmi, Wenzelom a Heintzom, si všetko nahral na video, ktoré zverejnil na internete. 

VIDEO nie je vhodné pre osoby s citlivou povahou

Miestna Komisia pre ochranu rýb a voľne žijúcich živočíchov podala na Benaca a Michaela Wenzela trestné oznámenie. Okrem desaťdňového trestu odňatia slobody bude Robert jedenásť mesiacov v podmienke, musí zaplatiť pokutu vo výške 2500 dolárov a musí odrobiť 250 hodín verejnoprospešnej práce, z toho polovicu v útulku pre zvieratá. Takisto na tri roky stratil povolenie na rybolov. 

Robert Lee Benac
Zobraziť galériu (2)
Robert Lee Benac  (Zdroj: Hillsborough County Sheriff)

Benac sa priznal k dvom obvineniam zo spáchania priestupku týrania zvierat a porušovania pravidiel komisie. On a jeho komplici boli zatknutí ešte v decembri 2017. "Na rozdiel od Heintza, proti ktorému boli zrušené všetky obvinenia, Benac a Wenzel také šťastie nemali," píše web denníka Bradenton Herald. Po tomto incidente sa na internet dostali ďalšie zábery, ktoré dokazujú krutosť spomínaných mužov. V jednom videu Wenzel strieľa na žraloka s revolverom kalibru 0.38 a ďalší dvaja muži nalievajú alkohol do hrdla živých rýb.

Viac o téme: ŽralokTýranie zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu