Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Za čo utrácajú milionári? Prečítajte si, aké šialenosti kúpili za horibilné sumy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Kto z nás by netúžil byť bohatý? Pre niekoho to znamená vlastniť luxusné bývanie, pre ďalšieho závideniahodný vozový park, niekto by zas rád vybral na cestu okolo sveta. A čo keď toto všetko máte a peniaze na konte sa stále nemíňajú? Za čo by ste najradšej utrácali, keby ste mohli? Prinášame zoznam tých najbizarnejších vecí, za ktoré boháči neváhali vytiahnuť zo svojich bezodných káps nemalé čiastky.

Samozrejme, nie každý bohatý človek sa zbavuje svojich financií neuvážene. Existuje celé množstvo ľudí, ktorí vedia naložiť so svojím bohatstvom zodpovedne, ako napríklad filantropi Bill Gates či Warren Buffett. Stále je však mnoho takých, ktorí utrácajú svoje peniaze za veci, ktoré vôbec nepotrebujú. Niektorí nás dokonca dokážu svojimi výstrelkami aj pekne poriadne rozčúliť. 

Večierok za 203 948 libier (229 430 eur)

Na takú čiastku sa vyšplhal v roku 2012 účet 23-ročného podnikateľa Alexa Hopa za večer strávený v nočnom klube Playground Liverpool. Okrem toho, že zaplatil aj útratu ostatných návštevníkov klubu, si Hope objednal 30-litrovú fľašu šampanského v hodnote 125 000 libier. Len samotný servis vyšiel na 18 540 libier. 

Kaderník za 15 000 libier (16 893 eur)

Brunejský sultán utratil za svoj účes 15 000 libier. Jeho obľúbený kaderník priletel až z Londýna a ostrihal ho priamo v jeho sídle, paláci so 1788 miestnosťami, piatimi bazénmi a garážou pre 110 áut. To, ako panovník vyzeral po zásahu holiča, nie je známe. 

Za čo utrácajú milionári?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Ahim Rani)

Vaňa v hodnote milión libier (1,126 milióna eur)

Dcéra šéfa Formuly 1 Tamara Ecclestone si po náročnom dni rada dopraje relaxačný kúpeľ v krištáľovej vani, ktorá stála milión libier. Náklady ešte viac narástli aj kvôli dovozu špeciálnych prírodných materiálov z povodia Amazonky. "Vo vani trávim naozaj veľa času," obhajuje Tamara svoj výstrelok.

Za čo utrácajú milionári?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Joel Ryan/Invision/AP)

Jachta za 340 miliónov eur

Ruský boháč Roman Abramovich vlastní okrem futbalového klubu Chelsea aj druhú najväčšiu jachtu na svete Eclipse, ktorá meria 162 metrov a je vybavená dvomi heliportmi, dvoma bazénmi, miniponorkou, nepriestrelnými oknami a diskotékou. Keď teda jeho milovaný klub prehrá, prichádza tu Abramovich na iné myšlienky.

Home sweet home za miliardu dolárov (907 miliónov eur)

Slávne porekadlo "Môj dom, môj hrad" dotiahol indický miliardár Mukesh Ambani do extrému, keď si nechal postaviť privátny mrakodrap s 27 poschodiami v hodnote jednej miliardy dolárov. Vďaka vysokým stropom je mrakodrap rovnako veľký ako 40-podlažný dom. Jeho súťasťou sú tri heliporty, šesťposchodová garáž a divadlo. V lobby sa nachádza deväť výťahov a o nehnuteľnosť sa stará 600 zamestnancov. 

Auto za 4 800 000 dolárov (4 356 000 eur)

Viac než 300-tisíc diamantmi zdobený mercedes saudského princa Al-Valíd bin Talála vyšiel na závratných takmer päť miliónov dolárov. V najdrahšom aute na svete sú sedadlá potiahnuté norkovou kožou. Otázkou zostáva, koľko strážcov musí princa sprevádzať, pokiaľ sa rozhodne vyjsť so svojím nablýskaným tátošom medzi obyčajný ľud. 

Vlastné ostrovy

Celebrity a multimilionári radi utrácajú peniaze za svoje vlastné ostrovy, vďaka ktorým majú dostatočné množstvo súkromia. Napríklad herec Eddie Murphy si v roku 2007 kúpil Rooster Cay na Bahamách za 15 miliónov dolárov. Mel Gibson zas vlastní od roku 2005 Mago Island na Fidži v hodnote deväť miliónov dolárov. 

Viac o téme: MilionárBohatstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu